AMSTERDAM - EuroNCAP heeft weer een elektrische auto aan z’n lijst toegevoegd. Ditmaal ging het om de Renault Fluence.

Renault heeft een uitstekende reputatie op het gebied van veiligheid en daarom zal de score van de Fluence toch voor een lichte teleurstelling gezorgd hebben: de elektrische Renault haalde ‘maar’ vier sterren, waar nieuwe Renaults traditioneel de volle vijf sterren binnenhalen.
Bij de frontale aanrijding klapte de airbag van de Fluence niet helemaal op de juiste manier uit, waardoor de score voor de volwassenen beperkt blijft tot 72 procent. Bij kindveiligheid doet de Fluence Z.E. het beter: 83 procent. Bij voetgangersveiligheid is de score 37 procent, omdat het bovenlichaam van voetgangers veel kans op letsel oploopt door de motorkap van de Renault.
Op het gebied van veiligheidsvoorzieningen scoort de Fluence Z.E. het beste: 84 procent. Renault heeft aangekondigd de werking van de airbag te onderzoeken, zodat de score bij de frontale aanrijding in de toekomst kan verbeteren. 

Met z'n vier sterren doet de Fluence het even goed als de Mitsubishi i-Miev, Peugeot Ion en Citroën C-Zero. De Nissan Leaf deed het echter beter: die haalde als enige elektrische auto tot nu toe vijf EuroNCAP-sterren.

AutoWeek Onderhoud, voor al je vragen over onderhoud