AMSTERDAM - Opel heeft grootse plannen met elektro-auto’s. Met de Ampera is er al meteen een voorsprong en die wordt in de komende jaren uitgebouwd.

Opel heeft het plug in-hybride Ampera in de startblokken staan. In het vakblad Automotive News meldt marketing- en verkoopbaas Alain Visser dat daar in Europa al zesduizend orders voor zijn geschreven. Volgend jaar moeten meer dan tienduizend exemplaren worden verkocht.

Daarna hoopt Opel het momentum met elektrische auto’s vast te houden. Volgens Visser wordt er gedacht over een productieversie van de RAK-e concept car. “Voor het einde van het jaar wordt een beslissing genomen. Als die positief is, kan die auto er in 2013 zijn.” Als prijs wordt tien- tot twaalfduizend euro genoemd. De productie zou kunnen bij KTM in Oostenrijk.

Vervolgens denkt Opel over een elektrische auto in het A-segment. Het zou goed kunnen dat dit de Opel-derivaat wordt van de onlangs gepresenteerde Chevrolet Spark EV, die eveneens voor 2013 in de planning staat.”

Met de elektro-plannen wil Opel Renault gaan beconcurreren, dat vier miljard euro investeert om de grootste EV-producent ter wereld te worden. Renault-Nissan wil 1,5 miljoen EV’s per jaar produceren in 2016.

AutoWeek autoverzekering gelooft niet in beperkingen