Afgelopen week heeft Renault de Fluence Z.E. en Kangoo Z.E. officieel gepresenteerd aan de verzamelde pers. Positieve reacties voerden de boventoon en de introductie van de eerste twee elektrische voertuigen van Renaults elektrische gamma bleek een succes.

Met de officiële persintroductie van de Fluence Z.E. en de Kangoo Z.E. is het uitrollen van het elektrische gamma van Renault nu echt begonnen. De Fluence staat in december al bij de dealers, terwijl de Kangoo Z.E. in november beschikbaar is. Journalisten vanuit de hele wereld konden in Lissabon kennismaken met de productieklare versies van deze twee volledig elektrische auto’s. En met succes, want ook de professionele testrijders roemden de rust aan boord – een groot voordeel van de elektrische auto. Ook het bedieningsgemak en de luxe van de Fluence Z.E. konden op positieve reacties van de pers rekenen.

Conventioneel dashboard
Waar veel elektrische auto’s er vanbinnen uitzien als een ruimteschip, is het dashboard van de Fluence Z.E. briljant in z’n eenvoud. Alles zit waar je het verwacht en vanbinnen, zo konden de rijders ondervinden, is alles zo vertrouwd als je van een Renault mag verwachten. Maar de aandrijflijn is wel degelijk zeer vooruitstrevend. Pluspunten als de stilte aan boord en de onmiddellijke en zeer vlotte acceleratie op elke snelheid zijn bekend, maar stemden de testrijders positief. Ook de luxe aan boord kon rekenen op algemene goedkeuring. De Fluence Z.E. heeft, geheel in lijn met z’n vooruitstrevende karakter, natuurlijk alle voorzieningen aan boord die je van een auto in dit segment mag verwachten, en meer. Zo is airco een algemeen bekende optie, maar die in de Fluence Z.E. gaat nét even een stapje verder dan andere. Hij biedt de optie om het interieur voor vertrek alvast op temperatuur te brengen: terwijl de auto nog aan het laadsnoer staat, wordt het binnenste alvast verwarmd of gekoeld. Dat scheelt niet alleen in het energieverbruik van de airco, en dus de actieradius van de auto, maar het is ook nog eens bijzonder comfortabel. Deze optie vindt u normaal gesproken alleen in auto’s uit hogere segmenten.

Betaalbaar
Het indrukwekkendste aan de E.V.’s van Renault is misschien nog wel de prijs. In tegenstelling tot veel concurrenten is de Fluence Z.E. erg betaalbaar: u rijdt hem al vanaf € 25.990. Voor wie meer ruimte nodig heeft, is er de Kangoo Z.E., vanaf € 20.000 exclusief btw. Het accupakket huurt u van Renault, voor een aantrekkelijk maandbedrag, afgestemd op uw wensen en eisen. Renault zorgt dat u, wat er ook gebeurt, altijd zorgeloos gebruik kunt maken van uw elektrische auto. Renault biedt daarmee een sterk totaalpakket – ook daar was de pers zeer positief over.

Ontdek het elektrische gamma van Renault online!
Renault streeft ernaar om als eerste grote fabrikant een heel elektrisch gamma op de markt te brengen. Maar ook wil Renault u graag op de hoogte houden van haar vorderingen op het gebied van toekomstige aandrijftechnieken. Op de Zero Emission-website van Renault kunt u daarom niet alleen uitgebreid kennismaken met de elektrische Renaults van de toekomst, maar kunt u bijvoorbeeld ook op de hoogte blijven van ontwikkelingen in de infrastructuur voor elektrische auto’s. Ook kunt u er nu vast uw elektrische Renault reserveren.

Ga naar www.renault-ze.nl