AMSTERDAM - BMW en PSA Peugeot Citroën werken al enige jaren samen, met onder meer een 1,6-liter turbomotor als resultaat. Blijkbaar zijn ze er erg tevreden mee, want de twee concerns gaan samen werken aan hybride- en elektrische aandrijving.

Vanuit een nieuw opgezet R&D-centrum in München gaat een team van 400 techneuten van zowel PSA als BMW nieuwe aandrijftechniek ontwikkelen. Onder de naam BMW Peugeot Citroën Electrification gaan de bedrijven zowel op het gebied van hybride voertuigen als volledig elektrische auto’s samenwerken Vanaf 2015 moeten daar als eerste onderdelen uit voortkomen die gebruikt kunnen worden om bestaande modellen te vergroenen. Doel is om binnen een aantal jaar een toonaangevende rol te gaan spelen op het gebied van elektrische aandrijftechniek. Om dat doel te bereiken investeren de merken gezamenlijk 100 miljoen Euro.
Men is niet van plan de techniek alleen in eigen huis te gaan gebruiken. Door het opzetten van een open technologieplatform wil de joint venture steun leveren aan de gehele mobiliteitsbranche binnen Europa. Hiermee hopen de merken een doorslag te kunnen geven aan de ontwikkeling van toekomstige aandrijftechnologie. 

Vraag nu een proefrit aan via AutoWeek