AMSTERDAM - General Motors en de Koreaanse elektronicafabrikant LG gaan samen elektrische auto’s ontwikkelen. Beide bedrijven kennen elkaar al, omdat LG de leverancier is van het accupakket van de Chevrolet Volt/ Opel Ampera.

De emissie-eisen worden steeds strenger en in autoland wordt naarstig gezocht naar samenwerkingen die snelle en goedkope resultaten opleveren. Eerder deze week waren er al Toyota en Ford die samen hybride-modules gaan ontwikkelen. Nu zijn het General Motors en het LG die samen elektrische auto’s gaan ontwikkelen. LG is al bekend als leverancier van de accupakketten voor de Chevrolet Volt en Ampera.

Daarna heeft de samenwerking zich al uitgebreid met de ontwikkeling van een demontratievloot van elektrische Chevrolets Cruze, die vorig jaar tijdens de G20-top in Seoel werden gebruikt. Voor General Motors worden elektrische auto’s in de toekomst steeds belangrijker. De Amerikaanse regering vereist tegen het einde van modeljaar 2025 een gemiddeld verbruik van 1:23,2. General Motors en LG benadrukken dat het uitwisselen van aandelen géén onderdeel uitmaakt van de samenwerking.

AutoWeek autoverzekering gelooft niet in beperkingen