AMSTERDAM - De introductie van elektrische auto's in Nederland gaat minister Verhagen nog niet snel genoeg. Een pakket extra maatregelen moet het proces bespoedigen.

Volgens bronnen van de Telegraaf wil minister Verhagen dat er nog deze kabinetsperiode 15.000 tot 20.000 elektrische auto's (bijvoorbeeld Nissan Leaf, Peugeot Ion) en plug-in hybrides met een CO2-uitstoot van 50 g/km of minder (Opel Ampera, Toyota Prius plug-in) op de Nederlandse wegen verschijnen. Momenteel zijn er in totaal nog maar 700 exemplaren van zulke auto's in Nederland.
Minister Jan-Kees de Jager van Financiën vertelde bij de uitreiking van de AutoWeek Innovatie Awards in 2009 al dat de elektrische auto tot 2018 is vrijgesteld van BPM en motorrijtuigenbelasting. Nieuws is echter dat Verhagen volgens dezelfde bronnen de elektrische auto tot 2018 ook wil laten profiteren van 0 procent bijtelling. Ook plug-in hybrides met een uitstoot van 50 g/km of minder worden tot 2018 vrijgesteld van motorrijtuigenbelasting, bpm en bijtelling, melden de bronnen.
Verhagen zou ook willen dat openbaar vervoers- en taxibedrijven veel meer elektrische voertuigen in gaan zetten. Om dit proces te bespoedigen, wil de minister de aanschaf van oplaadpunten vergemakkelijken. Ook zou hij bereid zijn om extra financiële regelingen hiervoor te treffen. 

AutoWeek autoverzekering gelooft niet in beperkingen