Renault heeft op de Salon van Genève de vanafprijs bekend gemaakt van z’n kleine elektrische stadsrakker, de Twizy. Hij gaat minimaal 6.900 euro kosten. Tenminste, dat is voorlopig de Europese richtprijs…

De Twizy is een piepkleine tweezitter, met een lengte 2.32 meter even lang en iets breder dan een gemiddelde motorfiets. Met een draaicirkel van 3,4 meter is-ie volgens z’n makers ontzettend eenvoudig te parkeren en een ideale metgezel in stedelijke gebieden. Hij biedt riant de plaats aan een bestuurder, die eventueel een passagier mee kan nemen die schuin achter hem of haar kan plaatsnemen. Een kleine elektromotor met een piekvermogen van twintig pk is verantwoordelijk voor de aandrijving, als topsnelheid geven de Fransen 75 km/h op. Volgens Renault kan de Twizy op een volgeladen accupakket en onder ideale omstandigheden ongeveer 115 kilometer halen, maar in de meeste gevallen mag je blij zijn met een actieradius van honderd kilometer. De meeste kilometers zal een Twizy echter maken in de stad, dus dat lijkt ons ruim voldoende.

Tijdens de Salon van Genève maakte Renault een Europese vanafprijs bekend van 6.900 euro. Onder invloed van lokale belastingen en regels kan die prijs nog afwijken per land, en over de gevolgen voor Nederland kon Renault nog geen uitsluitsel geven. Naast de aanschafprijs zit je als eigenaar van een Renault Twizy vast aan een maandelijks leasebedrag, waarmee je het accupakket betaalt. Dat maandbedrag komt volgens Renault uit op 45 euro. Deze leaseconstructie gebruikt Renault ook bij klanten die rijden met een elektrische Fluence Z.E. of een Kangoo Z.E.

Vraag nu een proefrit aan via AutoWeek