Het belangrijke nieuws van Renault is in 2011 de nieuwe Clio. De auto laat nog even op zich wachten, maar het testwerk is in volle gang. Het bewijs is deze mule.

Renault wil ongestoord testen met deze nieuwe generatie Clio, die vermomd is als de huidige. Toch is het niet moeilijk om te raden dat dit iets bijzonders is. Allereerst is er de locatie, waar we al veel andere testauto’s hebben gespot. Bovendien is de vermomming niet heel overtuigend: we zien beduidend grotere wielkasten en talrijke andere aanpassingen.

De oplettende lezer ziet een Duits kenteken uit Aken op de auto en dat is met een reden. Renault werkt namelijk samen met de Universiteit van Aken aan de techniek voor elektrische auto's. Onder de Clio-vermomming bevindt zich dus zeer waarschijnlijk een Clio van de volgende generatie met elektrische aandrijflijn.

De auto op de foto's is een mule en de daadwerkelijke productieauto gaat er uiteraard heel anders uitzien. Ook de gewone Clio krijgt veel trekken van de Zoe Preview Concept, die in oktober z’n opwachting maakte op de Autosalon van Parijs. Onder de kap gaat Renault voor nieuwe compacte turbomotoren en dCi’s. In de Clio RS verwachten we in de toekomst ook een turbomotor, de uitstoot van de 2,0-liter viercilinder is namelijk aan de hoge kant.

Renault onthult de volgende generatie Clio op de IAA in Frankfurt (september). In Frankrijk verschijnt de auto waarschijnlijk nog in december bij de dealers, de Nederlandse introductiedatum is begin 2012. De elektrische Clio laat nog wat langer op zich wachten.

AutoWeek Onderhoud, voor al je vragen over onderhoud