Porsche is praktijktests gestart met een elektrische versie van de Boxster. De eerste prototypes zullen in de regio Stuttgart rond gaan rijden.

Porsche heeft aangekondigd dat het deelneemt aan het grootschalige project „Modellregion Elektromobilität Region Stuttgart“. De Porsche-ingenieurs hebben speciaal hiervoor een elektrische Porsche Boxster gemaakt. Helaas hebben we nog geen beeld van die auto.

De Boxster E, zoals de auto voluit heet, heeft standaard de beschikking over twee elektromotoren. Het totale vermogen is 245 pk. De rijkwaliteiten liggen op het niveau van die van de Boxster S met conventionele benzinemotor, belooft Porsche.

Matthias Müller, voorzitter van de Raad van Bestuur van Porsche, zegt over het project: “Elektrische mobiliteit wordt een uitdaging voor de komende jaren en de Porsche-ingenieurs willen met hun expertise een flinke steen bijdrage aan de oplossingen van de problemen die we daarbij tegenkomen.”

Het Duitse ministerie van Verkeer heeft 130 miljoen euro uitgetrokken voor projecten met elektrische auto’s in acht regio’s. Eén van die regio’s is Stuttgart. Doel van het project is de Duitse bevolking te laten zien dat elektrische auto’s op basis van bestaande modellen zonder problemen mee kunnen rijden met het bestaande verkeer.

Vraag nu een proefrit aan via AutoWeek