Het Koninkrijk der Nederlanden telt 12 provincies en 4 Rijken. De laatste zijn te vinden in Kaatsheuvel, met elk hun eigen specifieke attracties en belevingen voor bezoekers.


1 Wereld vol Wonderen, 4 reusachtige Rijken en 1001 belevenissen
Voor iedereen is er iets te beleven in de Efteling. Bepaal van tevoren waar je het liefst heen wilt in het park. Kies jouw beleving en ervaar de verschillende Rijken: Marerijk, Ruigrijk, Anderrijk en Reizenrijk.

Onvergetelijke familieavonturen
In de Efteling zijn verscheidene attracties te vinden die perfect zijn om samen te beleven. Zweef bijvoorbeeld door de wonderschone wereld van Droomvlucht of beleef het ruige water van de Piraña. Voor Oosterse cultuur kun je natuurlijk terecht in de Fata Morgana, waar de geur uit het Midden-Oosten de beleving compleet maakt.

Het uitzicht bewonderen? Vlieg met de Pagode tot wel 45 meter hoog of geniet van de prachtige natuur vanuit de bootjes van de Gondoletta.

Kleintjes vol verwondering
Voor de allerkleinsten zijn er meerdere attracties die traditiegetrouw een must see zijn. Zo kunnen ze hun ogen uitkijken in het Carnaval Festival, in het Sprookjesbos Langnek en andere Sprookjesbosbewoners ontmoeten of even verderop het Volk van Laaf bezoeken. En voor ‘actie’ op kinderniveau zijn op het nostalgische Anton Pieckplein vele draai- en zweefmolens te vinden.

Durfals met lef
Razendsnelle thrill rides staan klaar voor de echte adrenaline-liefhebber. Test je heldenmoed in Joris en de Draak, stap aan boord van De Vliegende Hollander of geef je over aan de loopings en kurkentrekkers van de Python. Wie een extra spanningselement wil toevoegen kiest natuurlijk voor Vogel Rok, de achtbaan in het donker.

Adembenemende shows
Voor wie zich op grootse wijze wil laten verwonderen zijn er meerdere shows. Zo is vanaf 30 april de vernieuwde parkshow Raveleijn te bezichtigen. Kinderen hebben de unieke mogelijkheid Jokie en Jet te begroeten en samen met hun favoriete Sprookjesbosbewoners de avonturen van Sprookjesboom te beleven. En aan het einde van de dag is de sensationele watershow Aquanura een onvergetelijke afsluiting.

Direct door de Efteling heenlopen? Maak een virtuele wandeling.


De laatste editie van Efteling Nieuws verschijnt op 28 april. Ook daarna op de hoogte blijven van al het actuele nieuws over de Efteling? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en/of volg de Efteling op Facebook.