Amsterdam is straks het toneel van onze nieuwe Koning en Koningin. Op hetzelfde moment is slechts 80 kilometer verderop nóg meer royalty te bewonderen.


Adel in de Efteling: een overzicht
De Efteling wordt sinds jaar en dag bewoond door een kleurrijk gezelschap aan Koningen, Koninginnen, Prinsen en Prinsessen. Met allen een unieke geschiedenis.

De Kikkerkoning
De slimme Kikkerkoning die met behulp van een gouden bal de prinses verleidde tot enkele beloftes. Eén daarvan: een kus van haar op zijn onooglijke brede kikkerbek. Een kus die de betovering verbrak, waardoor de kikker terugveranderde in een knappe prins.

De Trollenkoning
De meer dan 600 jaar oude trol die er dankzij zijn toekomstvoorspellende gave voor zorgde dat alle trollen verlost werden van de gemene Koning Kobolt. De trollen konden daardoor zelf een nieuwe koning kiezen, en natuurlijk kroonden zij de oude, aardige trol.

Doornroosje
De prinses die zich, door de vloek van de slechte fee, prikte aan het spinnewiel en gedoemd was 100 jaar te slapen. Precies op de dag dat ze 100 jaar sliep kwam een mooie prins, die haar tot vreugde van heel het Koninkrijk met een kus deed ontwaken.

Sneeuwwitje
De prinses die na een hap uit de giftige appel van de jaloerse Koningin in elkaar zakte. Niemand kon haar tot leven wekken, ook de Zeven Dwergen niet. Tot op een dag de komst van een prins ervoor zorgde dat het stuk appel uit haar keel losschoot en Sneeuwwitje weer wakker werd.

Het Stoute Prinsesje
Het prinsesje dat tot vervelens toe iedereen napraatte. Tot op een dag een heks haar pad kruiste, die haar voor straf in een papegaai veranderde. Dankzij de liefde van haar ouders werd de betovering verbroken. En het prinsesje? Dat had haar lesje geleerd.

Assepoester
Het meisje dat door haar boze stiefmoeder als sloof werd gebruikt tot ze op een magische avond de prins op het bal betovert met haar schoonheid. Na afloop van het bal is de prins haar kwijt, het enige wat hij heeft is haar glazen muiltje. Na een lange zoektocht vindt hij haar weer. De prins en Assepoester trouwen, en ze is verlost van haar stiefmoeder.

Elke dag in de buurt van royalty verblijven? Ze zijn dichterbij dan je denkt: hier en hier.
 

De laatste editie van Efteling Nieuws verschijnt op 28 april. Ook daarna op de hoogte blijven van al het actuele nieuws over de Efteling? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en/of volg de Efteling op Facebook.