Nederland gelooft massaal in sprookjes. In de landelijke top 10 blijken de grote steden bijzonder goed vertegenwoordigd, met een onverwachte tweede plaats.


De meeste persoonlijke sprookjes zijn tot nu toe aangevraagd vanuit Tilburg. Geografisch gezien geen verrassing, met de Efteling als hoeder van het sprookje op een steenworpafstand. Daarna volgt echter opvallend genoeg Amsterdam, vóór Eindhoven.

De complete top 10 van steden waar de meeste persoonlijke sprookjes zijn gemaakt ziet er als volgt uit: Tilburg – Amsterdam – Eindhoven – Rotterdam – Kaatsheuvel – Breda – Maastricht – Helmond – Den Haag – Utrecht. Een mooie balans tussen ‘Brabant’ en ‘de Randstad’.

Aan welke stad voeg jij een sprookje toe?
De Schrijfkabouter heeft ook jouw mooiste herinnering opgetekend in een prachtig Sprookjesboek vol geanimeerde illustraties. Voeg jij een sprookje toe aan een van de steden uit de top 10, of vertegenwoordig jij een andere stad waar men in sprookjes gelooft?

100 miljoen herinneringen
Jouw persoonlijke sprookjesboek kan digitaal bewaard worden, maar naar keus ook worden afgedrukt en thuisgestuurd. Daarnaast is het mogelijk om een boekje voor iemand anders te maken. De Schrijfkabouter heeft ruim 100 miljoen (jeugd-)herinneringen van meer dan 100 miljoen bezoekers die in zestig jaar bij de Efteling op bezoek kwamen.

Ontmoet de Schrijfkabouter
Wil jij jouw mooiste herinneringen terugvinden? Maak dan kennis met de Schrijfkabouter, die in z’n holle boom zit te schrijven. Om hem te helpen jouw persoonlijke sprookjesboek te vinden, hoef je alleen een twaalftal vragen te beantwoorden.

Ontmoet de Schrijfkabouter