Met het vallen van de blaadjes breekt voor velen ook de herfstvakantie aan. Met het ideale weer om zowel binnen als buiten te genieten. Haal het meeste uit jouw herfstvakantie met de volgende tips.


1. Met de komst van herfst laten de bomen hun fraai gekleurde blaadjes vallen. Ga naar het bos of kom naar de Efteling, want hier vind je de mooiste herfstblaadjes in het Sprookjesbos. Laat de blaadjes thuis drogen en maak je eigen sprookjesboom. Kleur de sprookjesboom mooi in en plak er de gedroogde blaadjes op.

2. Kom eekhoorns zoeken in de Efteling. Deze lieve aaibare diertjes – speciale vriendjes van de kabouters – zijn nieuwsgierige mede(Sprookjes)bosbewoners. Kijk dus naar ze uit bij de sprookjes in het Sprookjesbos… maar ook daarbuiten. Soms lopen ze met je mee zonder dat je het doorhebt.

3. Regent het te hard om naar buiten te gaan? Breng het sprookje naar binnen: maak je eigen sprookjesboek. Je kunt jouw Persoonlijk Sprookje digitaal samenstellen, óf laten afdrukken zodat je er wanneer je maar wilt doorheen kunt bladeren.

4. Het blijft maar regenen..? Beleef dan online samen met de Sprookjesboom de spannendste avonturen in het Sprookjesbos. Of bekijk je lievelingstv-serie van de Efteling op DVD.

5. Sluit de dag in stijl af. Met het allerlekkerste herfsttoetje dat er is: bananenpudding met bladerdeeg blaadjes.

Kies je favoriete tips(s)
Aan de slag met tip 1? Download de kleurplaat.
Aan de slag met tip 2? Koop je entreebewijs voordelig online.
Aan de slag met tip 3? Laat je eigen sprookje schrijven.
Aan de slag met tip 4? Ga naar het Sprookjesbos of vind je favoriete Efteling tv-serie.
Aan de slag met tip 5? Download het recept.