Door het winterse weer van de afgelopen weken heb je vast veel zin gekregen in je wintersportvakantie. Of je nu naar Frankrijk, Italië, Zwitserland of misschien zelfs Canada afreist: waar sneeuw is, is kou en gladheid. Zorg dus dat je goed voorbereid op reis gaat!

Tegen de kou kun je je kleden met veel laagjes, zo luidt het aloude devies. Met vervolgens een goede winterjas, kun je tijdens je pauze zelfs buiten op het terras genieten van de winterzon.

Jij en je gezin willen natuurlijk ook heelhuids terugkomen van wintersport. Bij een op de tien wintersportongelukken is sprake van hoofdletsel.Met een helm de piste op, is dus zeker geen overbodige luxe. Met een helm voorkom je natuurlijk geen ongelukken, maar je beperkt wel de schade als je hard onderuit gaat met je snowboard of ski's.

Verplicht

In Italië en Oostenrijk zijn jongeren onder de 16 zelfs verplicht een helm te dragen op de piste. Hier bestel je een helm voor nog geen dertig euro. En als alleen een helm te koud is, kun je hier nog mutsen bestellen voor eronder.

Genoeg van het ploeteren met je ski's of snowboard? Dan kun je natuurlijk altijd nog ouderwets gaan sleeën. Dit opvouwbare exemplaar neem je makkelijk overal mee naartoe!