Door de lagere rente op je spaargeld vraag je je af of het misschien een beter idee is om een deel van dat spaargeld in je hypotheek te stoppen. Lees hier of dat voor jou een interessante optie is.

Je bent zeker niet de enige die met dit idee speelt. Spaargeld inbrengen in je hypotheek kan op twee manieren: direct aflossen of (belastingvrij) sparen.

Een groeiend aantal consumenten kiest ervoor om extra spaargeld bij de hypotheek in te brengen om zo hun woning te financieren. Op deze manier bouw je extra aflossingskapitaal op. Ook kun je in bepaalde gevallen zo je maandlasten verlagen, wat voor veel huizenbezitters een aardige optie is.

Nadeel

Een logisch nadeel van het inbrengen van je spaargeld in je hypotheek is natuurlijk dat je spaargeld slinkt.

Belangrijk dus om helder te krijgen wat je nieuwe maandlasten zijn als je zou kiezen voor het storten van een deel van je spaargeld in je hypotheek en of je genoeg financiële armslag behoudt met het bedrag dat resteert op je spaarrekening.

Laat je adviseren

Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan je vertellen wanneer het minder verstandig is om te kiezen voor het inbrengen van spaargeld om je hypotheek af te lossen. Bijvoorbeeld wanneer de rente op je spaargeld na aftrek van eventuele belasting meer oplevert dan je aan hypotheekrente bent verschuldigd na renteaftrek.

Door alle voors en tegens goed af te wegen en de financiële gevolgen te berekenen kun jij de beste keus maken. Bezoek daarom het Financieel Spreekuur van De Hypotheker tijdens de ZekerWetenWeken, van 12 t/m 31 maart. Maak vrijblijvend een afspraak via hypotheker.nl/financieelspreekuur.