Een groot aantal hypotheekbezitters met een (deels) aflossingsvrije hypotheek heeft zich de laatste tijd gemeld bij De Hypotheker op zoek naar meer zekerheid. Biedt een aflossingsvrije hypotheek genoeg perspectief voor een financieel gezonde toekomst?

"We hebben een aflossingsvrije hypotheek, maar we vragen ons af of dat wel zo slim is met het oog op de lange termijn." Het is de afgelopen periode een vaak gehoorde vraag op de vestigingen van De Hypotheker.

Veel huizenbezitters met een aflossingsvrije hypotheek hebben hun zaakjes goed voor elkaar: een mooi huis en genoeg financiële ruimte voor leuke dingen, zoals vakanties en andere zaken die het leven aangenaam maken. Maar toch: wat meer zekerheid voor de toekomst zou prettig zijn. Is extra aflossen geen slim idee?

Tussentijds aflossen

De aflossingsvrije hypotheek is er niet voor gemaakt om in één keer af te lossen. Wil je tussentijds aflossen, dan is het slim om te kijken welke mogelijkheden jouw hypotheekverstrekker biedt.

Het kan in sommige gevallen slimmer zijn om niet tussentijds af te lossen, maar juist geld te sparen. Je kunt ervoor kiezen om aan het einde van de looptijd met dat gespaarde kapitaal een deel van je hypotheek af te lossen. Daar zitten wel mitsen en maren aan.

Een gesprek met een onafhankelijke hypotheekadviseur kan je duidelijkheid verschaffen over wat in jouw situatie de beste optie is. Kom daarom het Financieel Spreekuur van De Hypotheker tijdens de ZekerWetenWeken, van 12 t/m 31 maart. Maak vrijblijvend een afspraak via hypotheker.nl/financieelspreekuur.