Hoeveel testers moet ik in de auto hebben? Wanneer moet ik ze gebruiken? Waar kan ik ze kopen? Dit zijn veel voorkomende vragen op het nieuwe ANWB leden platform: vakantievraag. Ga ook naar vakantievraag en stel je vragen. Je ontvangt nu tijdelijk een ANWB-cadeaucard t.w.v. € 10,-.

Even de regels en adviezen op een rijtje
Vanaf 1 juli moet in elk motorvoertuig in Frankrijk een alcoholtest (éthyoltest) aanwezig zijn. Dit geldt ook voor buitenlandse voertuigen en motoren. De Franse politie heeft aangegeven pas na de vakantie, vanaf 1 november, actief te gaan bekeuren. De boete voor het niet hebben van een alcoholtest bedraagt 11 euro. De komende maanden zal de politie nog niet streng optreden en het bij een waarschuwing laten. Toch raadt de ANWB iedereen aan deze zomer al 2 testen in de auto te hebben om problemen met de Franse politie te voorkomen.

Gezien de grote vraag zijn de testers in de ANWB-winkel heel beperkt verkrijgbaar. Testers zijn in Frankrijk te koop bij drogisterijen, grotere tankstations en in sommige horecagelegenheden. Let bij de aanschaf op het Europese en het verplichte Franse keurmerk (NF).

Wil je alle antwoorden weten over de regels van alcohol in het verkeer in het buitenland of heb je een andere vraag over je vakantievoorbereiding, ga dan naar anwb.nl/vakantievraag en ontvang een ANWB-cadeaucard t.w.v. € 10,-.