Wat nemen we mee op vakantie? Bijna iedereen heeft één of meerdere keren per jaar te maken met die vraag. De ANWB kan je helpen met de voorbereiding op je vakantie in Europa en heeft speciaal voor het inpakken een handige reischecklist gemaakt.

Veel mensen maken vooraf een lijstje met onmisbare producten voor in het land van bestemming. Toch wordt er dan nog wel eens iets vergeten.

Het verschilt per land wat belangrijk is. Bij het wintersporten in Oostenrijk zijn sinds dit jaar bijvoorbeeld de skihelmen verplicht tot 16 jaar en in Zwitserland is een Autobahnvignet verplicht om op de snelwegen te mogen rijden.

Verrassingen

Door de reischecklist van de ANWB te gebruiken, voorkom je dat je op vakantie voor onaangename verrassingen komt te staan. De checklist geeft per land precies aan waar je aan moet denken.

Veel van deze producten zijn voor elk land hetzelfde, maar er zitten ook specifiekere producten tussen zoals taalgidsen, wegenkaarten en andere belangrijke reisdocumenten voor bepaalde gebieden.

Vul hieronder je reisbestemming en e-mailadres in en de ANWB stuurt je een handige reischecklist.

Voor meer informatie over de voorbereiding op de reis en taalgidsen, wegenkaarten en andere reisdocumenten, kun je terecht bij de ANWB.

Als je gaat kamperen is het inpakken vaak nog een iets moeilijkere taak. Speciaal voor kampeerders heeft de ANWB een uitgebreide paklijst.