Op zaterdag 21 januari openen de deuren van de tijdelijke Zorginnovatiewinkel op Hoog Catharijne. De pop-up store biedt tot en met donderdag 16 februari de mogelijkheid om interessante ideeën voor zorginnovaties aan te dragen of in gesprek te raken over vernieuwing in de zorg, producten te bekijken en uit te proberen.

De Zorginnovatiewinkel komt in Godebaldkwartier 89 naast de Albert Heijn en biedt een podium aan duurzame alternatieven binnen de zorg en slimme oplossingen voor alledaagse zorg gerelateerde zaken.

De Zorginnovatiewinkel is een initiatief van zorg-IT innovator Waldemar Hogerwaard en hospitality expert Janneke Sluiter dat ondersteund wordt door Het Huis van Morgen van het Care Innovation Center. De pop-up store wordt daarnaast ook ondersteund door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Prachtig initiatief

Edith Schippers, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is blij met de opening: “Ik vind de Zorginnovatiewinkel een prachtig initiatief. Zij bieden zorginnovaties heel laagdrempelig aan. Je kunt zo bij ze binnenlopen en bijeenkomsten bijwonen. Zorgaanbieders, beleidsmakers, innovators en patiënten kunnen hier van elkaar leren.”

De Zorginnovatiewinkel sluit hiermee aan bij de doelstellingen die het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zich de komende jaren heeft gesteld waarin het toegankelijk maken van zorginnovatie en eHealth belangrijke speerpunten zijn.

Ontmoeten

Initiatiefnemer Waldemar Hogerwaard vertelt: “Naast een doorlopende expositie van nieuwe zorgtoepassingen, worden hier seminars, symposia en workshops georganiseerd en is er ruimte voor zorgverleners om elkaar te ontmoeten. Een plek om te overleggen met collega of patiënt en om bijvoorbeeld werkafspraken te maken die samenwerking en zorgverlening bevorderen. Geïnteresseerden kunnen er ook informatie krijgen over bestaande innovaties.”

Opening

Erik Gerritsen, Secretaris Generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Kees Diepeveen, Wethouder maatschappelijke ondersteuning en welzijn van de gemeente Utrecht openen zaterdag 21 januari om 12:00 uur op ludieke en originele wijze de Zorginnovatiewinkel. Aansluitend aan de opening vindt een mini-symposium over zorginnovatie en eHealth in de wijk plaats.

Wil je erbij zijn? Meld je dan nu aan via deze link

Meer informatie over bijvoorbeeld de data van andere mini-symposia en demodagen is te vinden op: www.dezorginnovatiewinkel.nl/utrecht.