De onzekerheid van het coronavirus leidt tot vermoeidheid op de werkvloer. Die vermoeidheid speelt niet alleen tijdens de crisis een rol, maar ook erna. Vergeet daarom niet vooruit te kijken en te anticiperen op de aankomende volksvermoeidheid.

Het einde van het coronavirus is nog niet in zicht. Maar als het zover is, blijft er veel onzeker. Derek de Beurs, hoofd epidemiologie bij het Trimbos-instituut, legt uit wat we na de crisis kunnen verwachten. "We zagen aan het begin van de crisis dat de stress bij iedereen toenam. Toen de maatregelen afnamen, zag je dat mensen weer wat rustiger werden. Maar het wordt heel spannend als de boel weer moet worden opgestart. Je zult zien dat de financiële zorgen weer toenemen. De overheid steunt niet meer wat ze hebben gesteund en er speelt de angst dat de maatregelen weer strenger worden. Het blijft onduidelijk waar je aan toe bent. Die onzekerheid is voor iedereen heel vermoeiend."

Het is dan ook belangrijk om te ontspannen. Hiervoor heeft Zilveren Kruis een gratis e-mailserie ontwikkeld waar medewerkers zich voor kunnen aanmelden. In 5 e-mails leer je hoe je in kleine stappen vaker kunt ontspannen en lekker in je vel blijft zitten. Meld je hier aan.

Vastgelopen stressysteem

Helaas is ons lichaam niet gebouwd om met die langdurige stress om te gaan volgens De Beurs. "Het is normaal dat je stemmingen op een dag op en neer kunnen gaan. Als iemand continu gestresst is en niet meer die natuurlijke fluctuatie laat zien, komt het stresssysteem als het ware vast te zitten. Dit zijn vroege waarschuwingssignalen waar je iets mee moet doen, die vaak niet op tijd herkend worden. Maar je zou dus nu al als werkgever kunnen denken; 'er komt een zware periode aan voor mijn medewerkers', dus je moet nu heel goed naar medewerkers luisteren en zaken faciliteren. Erken ook dat het een rotperiode is en probeer open te zijn. Dit is lastig omdat je zelf ook in stress kan raken, maar het is wel heel belangrijk."

Geleerd uit het verleden

Zijn er vergelijkbare crisissituaties en wat kunnen we ervan leren? "De coronacrisis is eigenlijk heel uniek", volgens De Beurs, "Daarom proberen wij de dingen die we hebben geleerd uit de financiële crisis en de SARS epidemie in China te combineren. Bij de financiële crisis zagen we vooral dat de onzekerheid en financiële stress een enorme impact op mensen heeft. Dit heeft te maken met het vertrouwen in de toekomst. Mensen slapen slecht en maken zich zorgen."

"Bij de SARS-crisis zag je dat sociale isolatie heel erg speelde. Mensen voelde zich eenzaam. Het was toen erg belangrijk dat ze iemand nabij hadden: een partner of een gezin. Dit was eigenlijk belangrijker dan het gebrek aan feestjes of andere contacten. Sociale eenzaamheid was minder belangrijk dan emotionele eenzaamheid. Dus het is als werkgever goed om te kijken: wie woont er alleen of wie is er alleen en wie heeft wel die verbondenheid. Dat is belangrijker dan alle andere sociale contacten op je werk. Want heeft iemand bijvoorbeeld genoeg steun als hij of zij alleen thuis is?"

Je hoeft jezelf niet de schuld te geven

Het coronavirus is een invloed van buitenaf, waardoor ons besluiten worden opgelegd. Hoe kunnen we hier het beste mee omgaan? De Beurs: "In de literatuur staat dat je je niet druk moet maken om zaken waar je zelf geen invloed op hebt. Dit geldt ook voor besluiten die je worden opgelegd. Voor je stressniveau kun je het beter loslaten en accepteren. Daarnaast werkt het feit dat we met z’n allen in hetzelfde schuitje zitten heel beschermend. Je kan er niks aan doen en je hoeft jezelf niet de schuld te geven."

Waar kunnen medewerkers terecht met burn-out klachten?

Volgens de Beurs zijn er veel plekken voor lichte ondersteuning bij de eerste psychische problemen als zelfcompassie, slaapproblemen of stress. “Denk aan mentaal-vitaal voor online zelfhulp. En praat erover met elkaar. Hierdoor bied je je medewerkers wat laagdrempelige handvatten, voordat ze naar de huisarts of naar de bedrijfsarts stappen. Zilveren Kruis biedt oplossingen voor medewerkers zoals HeyCoach, Mirro, de Veerkrachtwijzer en een workshop Mindfulness.

​​Daarnaast kunnen medewerkers zich aanmelden voor een e-mailserie over ontspannen. In 5 e-mails van Zilveren Kruis leer je hoe je in kleine stappen vaker kunt ontspannen en lekker in je vel blijft zitten. Hier kunnen ze zich aanmelden.