Bijna 40 procent van de openstaande vacatures in Zuid-Holland is afkomstig uit de zakelijke dienstverlening. Het tekort aan personeel zet ondernemers uit die regio flink onder druk. Hoe krijg je op deze overspannen arbeidsmarkt nog vacatures vervuld?

Nergens is het tekort aan personeel groter dan in de zakelijke dienstverlening in Zuid-Holland, weet Jordy van der Klij, commercieel directeur van uitzendbureau Work-on. "Heel de randstad kampt met dit probleem. Deze situatie is niet nieuw, maar speelt al jaren. De coronacrisis geeft echter een vertekend beeld van de huidige arbeidsmarktsituatie. Er is een mismatch tussen de behoeften van werkgevers en werkzoekenden. Deze wordt nu pas weer goed zichtbaar."

Aandacht voor kwaliteiten en ambities

Om in deze situatie toch succesvol te zijn, is volgens Van der Klij een persoonlijke aanpak noodzakelijk. "De juiste match tussen een bedrijf en een werknemer kun je niet maken met alleen een online test", legt hij uit. "Bij Work-on gebruiken wij een volledige persoonlijke aanpak, waarbij iedere werkzoekende langskomt voor een persoonlijk gesprek. Wij kijken hier niet alleen naar iemands cv of vaardigheden, maar ook: waar worden mensen echt blij van en wat is hun persoonlijke ambitie? Die mate van persoonlijk contact stelt ons in staat om in te spelen op ieders behoefte, maar geeft ons ook de mogelijkheid om eventuele problemen snel te signaleren."

Personeelsbemiddeling in Zuid-Holland

Binnen veel bedrijven zorgen de vele openstaande vacatures op dit moment voor spanning. Door de oplopende werkdruk blijft er weinig tijd over voor recruitment, vervolgt Van der Klij. "We merken dat bedrijven, zeker in de regio Zuid-Holland, steeds meer behoefte hebben aan een uitzendbureau zoals wij dat meedenkt over duurzame inzetbaarheid van werknemers. Dus geen hit & run, maar een partij die gedegen adviseert over het succesvol instromen van mensen en hoe zij hun baan kunnen behouden."

Talentcoaching

Deze vorm van recruitment noemt Work-on Uitzendbureau ‘talentcoaching’. "Hoewel we formeel een uitzendbureau zijn, helpt ons bedrijf vooral mensen te ontwikkelen in de arbeid", zegt Van der Klij. "Onze recruiters noemen we dan ook liever talentcoaches die mensen intensief begeleiden naar hun eerste of een nieuwe baan. Van student tot young professional." Sinds dit jaar helpt Work-on Uitzendbureau ook opdrachtgevers in de regio Zuid-Holland. Klik hier voor meer informatie.