De afgelopen decennia is er nogal wat veranderd op de arbeidsmarkt. Er kwamen steeds meer anderhalf- of tweeverdieners, het aantal flexwerkers nam sterk toe en het idee van een levenslang dienstverband bij dezelfde werkgever raakte achterhaald. Bovendien moeten we vanwege de vergrijzing langer doorwerken.

Daardoor is een gezonde en duurzame balans tussen werken, leren en zorgen des te belangrijker geworden. Hoe gaan werkgevers om met deze nieuwe realiteit? Verzekeraar Achmea voerde een 34-urige werkweek in én experimenteert met een onbeperkt opleidingsbudget.

Inspelen op relevante ontwikkelingen

Als adviseur Toekomst van Werk speelt Robert Boulogne in op relevante ontwikkelingen in de samenleving en op de arbeidsmarkt. “Op basis van deze verwachtingen doe ik voorstellen om ons werkgeverschap zo aansprekend én relevant mogelijk te maken, zowel voor huidige als toekomstige medewerkers.”

“In een samenleving die zo snel verandert, moet je je hele leven lang blijven leren”, legt Boulogne uit. Momenteel experimenteert de verzekeraar met ‘All you can learn’, een onbeperkt opleidingsbudget voor medewerkers. Met als doel om relevant te blijven op de arbeidsmarkt en werkzekerheid te behouden. “All you can learn zit nu nog in de pilot-fase, maar de eerste bevindingen zijn heel positief.”

Standaard een 34-urige werkweek

Duurzame inzetbaarheid betekent niet alleen een leven lang leren. Een goede balans tussen werk en privé is minstens net zo belangrijk. Het oude kostwinnersmodel is ingehaald door het anderhalf- en tweeverdienersmodel, maar de huishoudelijke en zorgtaken zijn niet afgenomen.

Een kortere werkweek kan de combinatiestress die hiervan het gevolg kan zijn deels afvangen, aldus Boulogne. “Bij het organiseren van arbeid proberen wij naar de hele mens te kijken: je bent niet alleen medewerker, maar net zo goed ouder, partner student, vrijwilliger of mantelzorger.” Daarom introduceerde de verzekeraar begin 2020 de standaard 34-urige werkweek met behoud van salaris.

Het feit dat de pensioenleeftijd steeds verder opschuift, speelde ook mee bij het besluit. “Als je tot de 68e of misschien wel 70e moet doorwerken, moet je je energie en vitaliteit over een langere tijdspanne verdelen dan eerdere generaties dat deden.” Wat Boulogne betreft zijn deze initiatieven nog maar het begin.

Kom jij meewerken aan een gezonde en veilige toekomst?

Bij Achmea ben je niet zomaar ‘data-engineer’, ‘financieel expert’ of ‘IT’er’. Je bent in eerste plaats een ‘Hartloper’. Iemand die zijn hart volgt, voorop loopt in zijn vakgebied en zijn talent inzet voor een gezonde, veilige en toekomstbestendige samenleving. Een toekomst waarin mensen langer gezond blijven, veilig en gelukkig wonen, slim en zorgeloos reizen, financieel fit zijn, lekker werken en frank en vrij durven ondernemen. Om dit te realiseren is Achmea meer dan ooit op zoek naar Hartlopers. Loop jij met hen mee? Bekijk de vacatures op werkenbijachmea.nl.