Rondom platte daken bestaan veel vooroordelen. Zo zou een plat dak slecht te isoleren zijn en snel barsten of lekken. Dat was jaren geleden misschien waar, maar tegenwoordig heeft een plat dak juist meer voordelen dan een schuin dak.

Het grootste voordeel is natuurlijk ruimtewinst. Onder een plat dak heb je veel meer bruikbare oppervlakte; je verliest geen ruimte zoals onder een schuin dak. Denk bijvoorbeeld aan de hellende vlakken waar je vaak niet rechtop onder kunt staan.

Het platte dak zelf is ook te gebruiken voor veel verschillende doeleinden. Zo kun je er een dakterras of -tuin van maken, er zonnepanelen op laten plaatsen of zelfs een extra verdieping op bijbouwen. Mogelijkheden te over dus.

Meer daglicht binnenshuis

Huiseigenaren die over een plat dak beschikken, hebben in tegenstelling tot huisbezitters van een schuin dak veel meer opties om natuurlijk licht binnen te laten. Dit zorgt voor een optimaal binnenklimaat en draagt bij aan een gezonde leefomgeving.

De daglichtoplossingen voor platte daken laten niet alleen veel licht binnen, maar zorgen ook voor frisse lucht binnenshuis, waarmee je allergieën en ademhalingsproblemen kunt voorkomen.

Meer info over de mogelijkheden van een plat dak? Laat je inspireren op velux.nl.