Niet iedereen heeft de luxe van een grote badkamer, maar wanneer je het slim inricht oogt zelfs de kleinste badkamer direct een stuk ruimer.

Het vergt wat creativiteit, maar door het gebruik van het juiste materiaal en een paar handige trucs benut je iedere centimeter van je badkamer optimaal en creëer je zelfs ruimte die er eerst niet was.

Slim opbergen

In een kleine ruimte wil je geen grote meubelstukken plaatsen. Kies daarom ook voor kleine, slanke opbergkasten. Maak vooral gebruik van loze ruimtes en hoeken voor het plaatsen van een (inbouw)kast.

Optische illusie

Wit is je beste vriend als het om kleine ruimtes gaat. Een witte badkamer lijkt groter dan een donkergekleurde badkamer. En zo zijn er nog meer slimmigheden om een kleine ruimte groots te laten lijken.

Vermijd bijvoorbeeld zoveel mogelijk naden en randen. Egale muren geven een ruimte een veel grotere indruk. Mocht je wandtegels plaatsen, kies dan voor tegels met grote afmetingen. Dat betekent ook minder voegen en dus optisch een ruimere badkamer dan wanneer je voor kleinere tegels kiest.

Hetzelfde geldt voor vloertegels. En als je deze door laat lopen in de douche lijkt het vloeroppervlak ook meteen een stuk groter.

Daglicht

Een badkamer met veel natuurlijk licht oogt al snel een stuk groter dan het in werkelijkheid kan zijn. Met een dakraam laat je niet alleen daglicht binnen, maar ook de nodige frisse lucht. Tegenwoordig zijn er vochtbestendige dakramen die op afstand te bedienen zijn en zelfs op zonne-energie werken.

Is het niet mogelijk om een (dak)raam te plaatsen? Dan kun je ervoor kiezen om een zogenaamde daglichtspot te laten monteren. Dit is de ideale oplossing om natuurlijk licht in inpandige ruimten zoals een badkamer te brengen. Het daglicht op een zonnige dag dat via de daglichtspot binnenkomt, is vergelijkbaar met het licht van een 60 Watt gloeilamp.

Kijk voor meer daglichtoplossingen op velux.nl.

Spiegels en glas

Door een douchewand of -gordijn te vervangen met een glazen wand of cabine wordt het blikveld niet belemmerd en lijkt je badkamer één grote open ruimte.

Grote spiegels kunnen een ruimte optisch verlengen, maar helpen ook mee om het beschikbare natuurlijke licht te weerkaatsen.

Opruimen

Tot slot geldt: hoe minder chaos, des te ruimtelijker je badkamer lijkt. Berg dus altijd je spullen op in kastjes, vouw handdoeken op planken netjes op en stop wasgoed in de daarvoor bestemde afgesloten wasmand.

Meer weten hoe jij je badkamer zo comfortabel mogelijk kunt inrichten? Ga dan naar deze inspiratiepagina voor meer tips.