Zinvol werk is belangrijk. Werk waarmee je een steentje bijdraagt aan de maatschappij en jezelf ontwikkelt. Floor, adviseur werk bij UWV, heeft zo'n baan. "De ene week heb ik een gesprek met een CEO en de andere week met een verkoper."

Als gevolg van de coronacrisis zijn veel mensen werkloos geworden. Zij ontvangen een uitkering en worden vervolgens uitgenodigd voor een gesprek bij iemand als Floor.

Als adviseur werk bij UWV begeleidt zij werkzoekenden in hun zoektocht naar een nieuwe baan. "Ik voer dagelijks zo'n drie gesprekken met mensen die een uitkering hebben van UWV", vertelt ze. "Hierin vertellen ze hoe ver ze zijn in het sollicitatieproces en op welke vlakken ze hulp kunnen gebruiken."

Zo kan het bijvoorbeeld voorkomen dat een werkzoekende een interessante baan op het oog heeft, maar de scholing mist. "Dan ga ik kijken of er een mogelijkheid is om een opleiding te volgen. Of ik schrijf ze in voor een workshop van UWV. Na de juiste bijscholing komt het vaak voor dat de kandidaat alsnog wordt aangenomen."

Steuntje in de rug

Wat Floor het mooiste vindt aan haar werk? "Dat ik mensen een steuntje in de rug kan bieden", vertelt ze. "Veel werkzoekenden raken in de stress door de financiële onzekerheid die ze tegemoet gaan. Het is fijn dat we dit een beetje weg kunnen nemen en ze het gevoel geven dat ze er niet alleen voor staan."

Verder is Floor ook blij dat ze een gevarieerde groep werkzoekenden kan helpen. "De ene week heb ik een gesprek met een IT-professional en de andere week met een verkoper. Dit maakt mijn werk niet alleen uitdagend, maar ook extra nuttig. Je helpt mensen uit alle lagen van de samenleving."

Doorgroeimogelijkheden

Om adviseur werk te worden bij UWV, heeft Floor tien maanden lang een interne opleiding gevolgd. En als ze zou willen, kan ze nog verder groeien. UWV biedt namelijk verschillende opleidingen en leerprogramma’s die medewerkers helpen zich verder te ontplooien. "Voorlopig zit ik hier helemaal goed, maar het is een fijn idee dat er doorgroeimogelijkheden zijn bij UWV", vindt Floor. "Zo sta je nooit stil in je werk."

Werken bij UWV: zinvol plús inhoudelijke uitdaging

Voor Floor is het belangrijk dat haar baan zinvol is en ze een bijdrage levert aan de samenleving. Dat kan bij UWV. Hier werken onder andere uitkeringsdeskundigen, klantadviseurs, verzekeringsartsen en IT-professionals aan één doel: werken aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Naast dit streven staat bij UWV ook persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel. Zo zijn er veel opleidingsmogelijkheden en word je goed begeleid. Bij UWV doe je dus zinvol werk én heb je inhoudelijke uitdaging. Werken met zinhoud, noemen ze dat.

Ben jij geïnspireerd geraakt door Floors verhaal en lijkt een baan bij UWV jou ook leuk? Bezoek dan de website voor meer informatie en vacatures.