Ruim 72 procent van de Nederlanders van twaalf jaar of ouder bezit één of meerdere slimme apparaten, zoals een geluidsspeaker, lamp of camera, blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Omdat de apparaten dikwijls verbonden zijn via het wifi-netwerk, wordt een goed werkende internetverbinding in heel het huis steeds belangrijker. Want wanneer de wifi niet goed werkt, werken jouw slimme apparaten ook niet goed. De vernieuwde Wifi Manager* van KPN zorgt dat je altijd alles uit je wifi haalt.

Stel je voor: je komt thuis in een donker huis en wil jouw smart lampen spraakgestuurd aanzetten, dan is het super belangrijk om goede wifi te hebben die niet hapert. Anders kunnen jouw slimme apparaten niet optimaal werken en moet je je lampen alsnog handmatig aanzetten.

Overbodig om te zeggen is dat een slechte wifi-verbinding voor veel mensen een grote bron van ergernis is. Doordat steeds meer Nederlanders slimme apparaten gebruiken,wordt het ook steeds belangrijker dat wifi op iedere plek in huis goed werkt. De moderne manier van huizen bouwen – met veel beton en isolatiemateriaal – draagt niet bij aan een goede wifi-verbinding. Hierdoor kampen veel huishoudens met een haperend netwerk.

Ontdek wat jouw huis nodig heeft

KPN brengt met de online Wifi Manager voor hun klanten een tool om tot een oplossing te komen voor dit probleem. Deze tool helpt klanten hun wifi-netwerk in huis binnen een paar minuten te checken en optimaliseren.

Ieder huis is anders, dus een oudere, afgelegen woning met veel houten delen zal andere resultaten opleveren dan een modern huis in de woonwijk van een grote stad. Om te bepalen wat jouw specifieke situatie nodig heeft en een advies op maat te geven, vraagt de Wifi Manager je antwoord te geven op een aantal korte vragen.

Intelligent mesh-netwerk biedt oplossing

Een van de oplossingen die de Wifi Manager kan adviseren is het aanschaffen van SuperWifi punten. SuperWifi creërt een mesh-netwerk, ook wel een multiroom-wifi-netwerk genoemd. Een mesh-netwerk bestaat uit verschillende punten die allemaal een wifi signaal uitzenden. Deze punten werken samen om jou altijd en overal in huis een stabiele internetverbinding te geven.

Sommige klanten zullen genoeg hebben aan één SuperWifi punt, omdat er modems bestaan die beschikken over mesh en dit voldoende is om een mesh-netwerk op te starten. Mocht je een modem zonder mesh in huis hebben dan kun je met twee of meer SuperWifi punten ook een mesh-netwerk aanmaken waardoor al je apparaten automatisch op een intelligente manier verbinden met het wifipunt dat het beste bereik heeft.

De nieuwe online tool maakt het ook mogelijk om je wifi te verbeteren op basis van de huidige, aanwezige apparatuur. Ook online worden tips en tricks gedeeld om de kwaliteit van de wifi-verbinding te verbeteren.

KPN biedt SuperWifi punten aan voor superscherpe een prijs

Om gebruikers alles uit hun wifi te laten halen biedt KPN de SuperWifi punten heel voordelig aan voor 29,50 euro per punt. Dit wordt aangeboden via de Wifi Manager, maar ook in de winkels, door de monteurs of klantenservice medewerkers. Deze prijs is ver onder de marktwaarde van vergelijkbare apparatuur. KPN zegt dit te doen om de beste service te kunnen leveren. "Klanten moeten kunnen genieten van de beste wifi, overal in huis."

* de Wifi Manager is gratis beschikbaar voor alle internet klanten van KPN