Op vier uur vliegen ligt een klein vulkanisch eiland dat onderdeel is van de Canarische Eilanden: Lanzarote. Het eiland is een aantrekkelijke bestemming door haar beeldschone stranden, verlaten baaien en vulkaanlandschappen.

Ook telt Lanzarote tientallen authentieke witte dorpjes die tot op heden nog niet overspoeld zijn door massatoerisme. Genoeg redenen om Lanzarote te ontdekken.

Wijnstreek La Geria

Lanzarote is op meerdere vlakken opvallend. Zo hebben de wijnboeren in de lavavelden ronde kuilen gegraven waar wijnranken in staan. Hier groeien de druiven aan waarmee de biologische wijnen worden gemaakt. In tegenstelling tot de grote groene wijnvelden die je in Italië ziet, wordt de wijn uit Lanzarote midden in het vulkanische landschap gekweekt.

Een bezoek aan La Geria wil je daarom niet missen. Dit is een wijnstreek van zo’n 5.225 hectare en hiermee de grootste wijngaard van de Canarische Eilanden. Hier kun je wijn proeven bij verschillende Bodega’s: Dit zijn kleine proeflokalen waar je zelf de smaken van de wijn kunt ervaren.

Natuur en landschap

Wie zin heeft in een onvergetelijke vulkaanwandeling, is op het eiland Lanzarote op de juiste plek. Het eiland is voorzien van een wonderbaarlijk vulkaanlandschap dat in de 18e en 19e eeuw door een reeks van vulkaanuitbarstingen is ontstaan. In het zuidwesten van Lanzarote vind je een wereldberoemd nationale park: Parque National de Timanfaya.

Het park is vernoemd naar het eerste dorp dat verwoest is door de vulkaanuitbarstingen van 1730 tot 1736. Zelfs tot op heden zijn de vulkanen nog actief. Tijdens rondleidingen kan je genieten van de vulkaanlandschappen met bijna 300 vulkanen, kleurrijke lavaformaties en zelf de activiteit van de vulkanen ondervinden.

Ontdek Lanzarote

Naast de wijnstreken en prachtige vulkaanlandschappen heeft Lanzarote nog meer te bieden. Het eiland is een onderdeel van de Canarische Eilanden en hier zijn alle seizoenen heerlijk van temperatuur.

Heb je bijvoorbeeld zin in een actieve zonvakantie, maar wil je niet in het hoogseizoen gaan? In de maanden januari tot en met juli ligt de temperatuur tussen de 13 en de 25 graden. Kan jij niet wachten om dit eiland te ontdekken? Boek hier dan je reis.