De hoeveelheid tips voor ouders die met hun kroost op vakantie gaan is behoorlijk overweldigend. Een vlugge zoekopdracht online levert al zo'n 3,5 miljoen resultaten op. 

Om je zoveel mogelijk tijd - en wellicht een hoop ellende - te besparen, zijn dit vier belangrijke zaken waar je aan moet denken wanneer je met je kinderen op vakantie gaat.

Plan je agenda niet te vol

Wanneer je voor het eerst een nieuwe vakantiebestemming bezoekt, wil je graag alle toeristische attracties bezoeken. Maar zo'n strakke planning zorgt vaak voor onnodig veel stress. Voorkom dit door bijvoorbeeld maar één (grote) excursie per dag in je agenda te zetten, zodat iedereen de rest van de dag genoeg tijd heeft voor ontspanning.

Wees niet te streng

Het is nou eenmaal vakantie: laat de kinderen dan ook voelen dat dit zo is. Geef ze tijdens de trip meer vrijheid. Het is niet erg dat ze 's ochtends wat langer spelletjes spelen of video's kijken op de tablet. Zolang ze maar begrijpen dat 'vakantieregels' anders zijn dan 'thuisregels'.

Geniet en leg de mooie momenten vast

Hoe goed je ook voorbereid op vakantie gaat: er kan altijd wel iets misgaan. Laat dit de vakantie niet bederven, maar geniet. Leg de meest memorable momenten van de vakantie, maar bovenal van en met je kinderen vast foto's en video's. Óf, laat je kind het doen...  

Damian werd door TUI uitgekozen als kidsvlogger en mocht met zijn ouders zelf ondervinden hoe goed het toeven was in het TUI FAMILY LIFE Aegean Blue Hotel op Rhodos. Dit legde hij allemaal vast in zijn eigen vlog. Bekijk hieronder het resultaat en kijk snel op kinderenzijndebaas.nl voor een vakantie die het best past bij jouw gezin.

Damian neemt je mee naar Griekenland
155
Damian neemt je mee naar Griekenland

Houd rekening met elkaar

Je bent op vakantie met je gezin. Het is dan vanzelfsprekend dat je met elkaars wensen rekening houdt. Laat iedereen één ding die hij of zij heel graag wilt doen op de vakantiewishlist zetten. Deze activiteit voer je dan samen uit. Zo creëer je tijd met elkaar, datgene waar het om draait. Uiteindelijk moeten jij en je partner als ouders de knoop doorhakken, maar zo geef je je kinderen het gevoel dat zij (ook) de baas zijn.

Bij TUI FAMILY LIFE zit je wat dat betreft altijd op de juiste plek. Met activiteiten en faciliteiten voor elke leeftijd kan iedereen doen wat hij of zij wilt: van babyclubs en hangouts voor tieners tot aan taverna waar je tot in de late uurtjes met elkaar kunt eten en drinken.