De vakantiefoto’s van vorig jaar worden tevoorschijn gehaald en het internet wordt afgestruind. Het begin van het nieuwe jaar betekent voor veel gezinnen het vinden van de perfecte zomervakantie. Met het hele gezin, voor het hele gezin.

Een vakantie dient als ontspanning en plezier voor het hele gezin. Daarom is het van belang om niet alleen rekening te houden met de wensen van jou en je partner, maar ook met die van je kinderen. Stiekem zijn ze misschien zelfs wel een beetje de baas.

Door je kinderen mee te laten beslissen over de reis die jullie gaan maken als gezin, stimuleer je hun creativiteit. Niet alleen tijdens de vakantie, maar ook ervoor.

Voordelen van meedenken

Volgens onderzoekers van de University of Indiana zou alleen de gedachte aan een (verre) vakantie hun verbeeldingskracht al aanwakkeren. Dat is niet de enige reden om je kids mee te laten denken over een passende gezinsvakantie. Volgens een eerder onderzoek van Nickelodeon zou het betrekken van kinderen bij het maken van keuzes zorgen voor een sterkere familieband.

Los van de pedagogische voordelen is het ook gewoon hartstikke leuk om je kinderen mee te laten denken over de vakantie. Je geeft je kinderen de vrijheid, neemt hun wensen mee in jullie vakantieplannen én creëert een moment van samenzijn voor het hele gezin.

Win een droomvakantie voor het hele gezin

In de onderstaande video laat TUI kinderen aan het woord. Hierin vertellen ze hoe hun ideale vakantie eruit zou zien als zij mogen kiezen.

Ook jouw kinderen krijgen die kans. Stuur een filmpje in met de vakantiewensen van jouw kids en win hun droomreis, ter waarde van maar liefst 5.000 euro. Of dat nu op een gezinsvriendelijke camping mét animatieteam is of in een comfortabel huisje in Spanje; met hun rijke fantasie weten ze waarschijnlijk precies wat ze willen.

Upload snel jouw video op www.kinderenzijndebaas.nl en check meteen het uitgebreide vakantieaanbod van TUI voor het hele gezin. Zo kunnen jij en je gezin alvast de nodige inspiratie opdoen voor jullie ideale gezinsvakantie en kan de voorpret beginnen.