Zodra de vakantie dichterbij komt, lijkt het wel alsof je ook echt weg móet. Opeens ben je er in alle opzichten aan toe.

Herken jij jezelf in de volgende omschrijvingen? Dan wordt het hoog tijd om te vertrekken!

Werk
Op werk zijn de verschijnselen vaak als eerste zichtbaar. Elke opdracht of vertraging voelt als teveel, en je kunt minder verdragen van je collega’s. Als iemand alleen voor zichzelf koffie gaat halen, raak je al geïrriteerd. Je projecten rond je af met een modus die erop is ingesteld dat het (voorlopige) einde in zicht is. Dit straalt weinig ambitie uit, tijd om op te laden.

Prikkelbaar
Ook in de privésfeer ben je prikkelbaar. De kleinste dingen irriteren je, die een energiek persoon normaal gesproken prima kan handelen. Je toegeeflijkheid raakt uitgeput, het kost je moeite om je flexibel op te stellen, en vooral je partner heeft het zwaar te verduren. Tijd voor quality time met elkaar in een relaxte omgeving.

Eten
Een opvallend verschijnsel waaruit blijkt dat je aan vakantie toe bent, is als je geen inspiratie hebt om te koken. Routine en verveling slaan toe in je eetpatroon, wat de behoefte vergroot om dit te doorbreken. Inspiratie hiervoor doe je het beste op in een ander land, waar authentieke gerechten vaak kenmerkend zijn voor een cultuur. En die heerlijke smaken neem je na je vakantie mee naar huis.

Energie
Je energie niveau is op een laag pitje beland. Je werkt hard, en naast je sport, hobby’s en sociale contacten blijft er weinig vrije tijd over. Je zou willen dat je extra uren had om te slapen. Bij voorkeur tijdens een siësta op het strand. Na een paar uurtjes bijtanken heb je weer genoeg energie om ondernemend te zijn, en zo voel je je al snel als herboren.

Zon
De zomer is aangebroken, maar jij zit de hele dag binnen. En je wilt zo graag naar buiten! Naast frisse lucht, vang je daar vooral warmte en licht van de zon, wat een direct positief effect heeft op je humeur. De weekenden compenseren dit gebrek aan vitamine D niet voldoende. Je kijkt uit naar een wekenlange happy-boost, waarin je natuurlijke gelukshormoon wordt gevoed door de zon. 

Herken jij jezelf in meer dan drie van de vijf tekenen, maar heb je nog geen vakantie geboekt? Kijk op Arke.nl wanneer je kunt vertrekken!