De pandemie heeft onze manier van werken veranderd. Recente cijfers van het RIVM laten zien dat het merendeel van de werknemers (circa 70 procent) aangeeft momenteel volledig thuis te werken als dat kan. Als we straks weer naar kantoor kunnen, wordt er dan ook een verschuiving verwacht naar hybride werken: deels op kantoor en deels vanuit huis.

Ook het kabinet blikt vooruit op het (thuis)werken van de toekomst en vraagt de Sociaal-Economische Raad (SER) om advies over arbeidsomstandigheden en de effecten van hybride werken. Op basis van het SER-advies zal een agenda worden opgesteld voor de toekomst van het thuiswerken.

Zo kan Nederland zich voorbereiden op de werksituatie na corona, waarin thuiswerken zeker een plaats blijft behouden en teams (deels) op afstand zullen samenkomen. De ultieme tip hiervoor is IRIS, een 4K-webcam speciaal voor kantoorruimtes. Lees hier meer over deze musthave voor het nieuwe werken.

Hybride werken zorgt voor uitdagingen

Voor velen zal dit hybride werken af en toe een uitdaging zijn, weet Craig Hill, hoofd B2B van Trust - hét merk voor digitale lifestyle-accessoires. Dit betekent namelijk een aanpassing van de zakelijke communicatie.

"Het videovergaderen is iets dat blijft. Trust wil bedrijven helpen hun vergaderingen op afstand te houden, maar wel met behoud van het persoonlijke aspect. Hoogwaardige apparatuur is daarbij onontbeerlijk, maar tegelijkertijd vinden wij dat deze voor iedere onderneming toegankelijk moet zijn."

Persoonlijke videocalls

Speciaal voor de zakelijke markt heeft Trust IRIS ontwikkeld; een plug and play-oplossing voor videoconferenties die elke kleine tot middelgrote vergaderruimte in een professionele videoconferentieruimte verandert. "Met deze camera worden videoconferenties bijna net zo persoonlijk als vergaderingen pre-corona."

Hill: "IRIS is binnen enkele minuten klaar voor gebruik. De camera zorgt onmiddellijk voor een optimale verbinding tussen de mensen in de vergaderruimte en alle deelnemers op afstand. Gewoon via vertrouwde videoconferentietoepassingen zoals Teams, Zoom en Google Meet."

Professioneel vergaderen op afstand

Een van de unieke kenmerken van IRIS is dat de hoge kwaliteit 4K ultra-HD-camera is uitgerust met een deelnemers- en sprekersmodus. Simpelweg in te schakelen met de bijgeleverde afstandsbediening en de vooraf ingestelde modi. Staat de camera in de deelnemersmodus? Dan zorgt de groothoekweergave ervoor dat iedereen in beeld is. In de sprekersmodus zoomt de camera automatisch in op wie aan het woord is. Dat maakt elke vergadering direct een stuk professioneler.

Wie vaak videovergadert, weet dat het geluid tijdens digitale meetings regelmatig wat te wensen overlaat. Daarom heeft IRIS een ingebouwde microfoon met een flink bereik, tot wel vijf meter. Hij is voor spraak geoptimaliseerd en heeft een noise cancellation-functie zodat omgevingsgeluiden geen storende factor meer zijn.

Ook professioneel vergaderen op afstand met behoud van persoonlijk contact? Ontdek nog meer voordelen van IRIS op trust.com.