De autowereld wordt steeds meer elektrisch. Het aantal elektrische auto's ging in 2017 van iets meer dan één miljoen naar twee miljoen, een verdubbeling dus.

Ook Toyota zet in op elektrisch rijden. Echter zet het automerk niet eenzijdig in op Battery Electric Vechicles (BEV), of Plug-in Hybrid Electric (PHEV), maar bewust ook op het nu al voor iedereen toegankelijke Hybrid Electric (HEV).

Elektrisch rijden met hybride

Hybride modellen van Toyota hebben twee motoren: een verbrandingsmotor en een elektromotor. Die twee werken altijd naadloos samen zodat je ontspannen, comfortabel en zuinig rijdt. Terwijl je onderweg ook altijd geniet van extra kracht als je die nodig hebt en van een standaard automaat.

Bovendien kan een hybride Toyota -afhankelijk van de route en jouw manier van rijden- tot 50 procent van de tijd elektrisch rijden*. Zonder dat je hoeft te stekkeren.

Tijdens de elektrische kilometers verbruikt de auto geen brandstof en heeft hij dus geen enkele schadelijke uitstoot. ANWB en Natuur en Milieu noemen de Yaris Hybrid en Prius van Toyota dan ook de zuinigste benzineauto's in de praktijk. Kijk maar eens naar de video hieronder.

Voor nu gelooft Toyota vooral sterk in Hybrid Electric. Al in 1997 bracht Toyota zijn eerste hybrideauto op de markt: de Toyota Prius. Deze innovatieve technologie wordt nu dus al ruim 20 jaar toegepast in middels vrijwel alle Toyota-modellen. Toyota heeft nu dus al een Hybrid Electric model voor iedereen.

In Nederland zijn dat de Yaris, Auris, Auris Touring Sports, Toyota C-HR, Prius, Prius Plug-in, Prius+ en RAV4. En inmiddels rijden er over de hele wereld al ruim 11 miljoen hybride auto’s van Toyota rond. Bijna de helft van alle nieuw verkochte Toyota's modellen is een hybride.

De voordelen van hybride

Nog niet overtuigd? Hieronder alle voordelen van hybride rijden op een rij: 

  • Geen gestekker en dus ook geen lange laadtijd.
  • Geen gedoe met een beperkte actieradius.
  • Standaard voorzien van een automaat.
  • De kracht van twee motoren op het moment dat je het nodig hebt.
  • Lagere onderhoudskosten door minder slijtage.
  • Lagere aanschaf en geen wachttijden zoals bij Battery Electrical Vehicles. 

Meer weten?

Lees meer over hybride rijden op toyota.nl/hybrid

* Het daadwerkelijke te halen percentage is afhankelijk van de gebruiksomstandigheden, de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden.