Dit artikel is afkomstig uit het tijdschrift Kek Mama. De luchthaven stressvol? Welnee. Er zijn genoeg plekken waar je kunt ontspannen en je kinderen nog hun lol op kunnen.

Naar buiten

Het Airport Park is de groenste hotspot van Schiphol en de enige plek na de paspoortcontrole waar je nog naar buiten kunt. Binnen zijn er loungestoelen, zitzakken en speciale fietsen waarmee je ook nog eens al je elektrische apparaten kunt opladen. Je kinderen kunnen dus mooi hun energie kwijt, terwijl jij geniet van een lekkere cappuccino.

Finding Nemo

Aanrader: het NEMO Science Museum op Schiphol. Ga aan de slag met acht interactieve proefjes en kom meer te weten over technologie en wetenschap. Zo kun je geluidsgolven zichtbaar maken, elektriciteit temmen en je gezicht mixen met dat van iemand anders. Lachbuien gegarandeerd.

Spelen maar

Hebben jullie tijd over, ga dan spelen in de Let’s Play of Toys-winkels. Van Barbie tot Lego, er is genoeg om uit te proberen en mee te nemen in het vliegtuig. Ook handig voor lastminute cadeautjes.

Als een echte piloot

Spelen kan ook in een echt vliegtuig. Speciaal voor Schiphol is een oud KLM-vliegtuig omgetoverd tot een kleurrijk speeltoestel. Een leuke plek voor kinderen die graag eens voelen hoe het is om een piloot te zijn. Terwijl jij vanaf de omliggende picknicktafel een oogje in het zeil houdt, vliegen en springen je kinderen in het rond.

Me-time en shoppen

Schiphol heeft een overvloed aan winkels waar je heerlijke zomerse aanbiedingen kunt vinden. Scoor dus nog even dat fijne zomerjurkje of die kleurige lipstick. Heb je je handen vrij (met dank aan je partner of reisgenoot), laat je dan verwennen bij XpressSpa met een massage, manicure of een heerlijke andere beauty-behandeling. Direct een vakantiegevoel.