Dit artikel is afkomstig uit het tijdschrift AutoWeek. Remy Bonjasky heeft naar eigen zeggen een auto nodig waarin hij hoog zit, overzicht heeft en snel vooruit komt. Hieronder onthult hij meer over zijn autoleven.

Waarom zijn de Q7 en jij zo’n goeie match?

"Het is een auto die in mijn ogen Remy uitstraalt. Mooie velgen, zwart op zwart, zwart leren bekleding, stoer, sportief en tegelijkertijd nog steeds elegant. Ik heb wel eens in een Rolls-Royce en Bentley gereden, maar toen had ik niet het gevoel: dit is mijn auto. Zelfs als ik al het geld van de wereld had, zou ik nog steeds een Q7 kopen. En dan zo vol pakken met opties dat-ie bij wijze van spreken de afwas voor je doet."

Wat was je eerste auto?

"Een Alfa 145 voor 15.000 gulden. Een blauwe, terwijl ik niet zo van de kleurtjes ben. Ik was er wel heel trots op. Er zaten mooie velgjes onder en ik had er een aardig geluidssysteem in laten zetten. Met die auto heb ik heel wat kilometers gemaakt."

Hoe is jouw rijstijl?

"Ik wil niet zeggen dat mijn rijstijl asociaal is, maar dat vind ik eigenlijk wel. Mijn plek op de weg is links en ik word bijna nooit ingehaald, dus ik rijd vrij snel. Een beetje agressief, als ik het zo mag noemen. In het verleden had ik een abonnement op boetes, maar Flitsmeister is mijn salvation, vooral op de snelweg. Vergeet ik hem aan te zetten, dan wordt dat abonnement op boetes weer actief."

“In het verleden had ik een abonnement op boetes”
Remy Bonjasky

Heb je routines in de auto?

"Ik heb altijd NPO1 aan. Dat is mijn vaste zender. Mocht ik toch zin hebben in muziek, dan luister ik graag naar gangsterrap. Toen ik jonger was, had ik dat altijd zo hard aanstaan, dat je al van veraf kon horen dat ik eraan kwam. Nu niet meer. Je wordt volwassen, krijgt een vrouw en kinderen. Dan ga je je toch anders gedragen."

Wat was je grootste miskoop?

"Diverse mensen adviseerden mij een Dodge Ram. Die zou ik kunnen afschrijven op mijn bedrijf, zodat ik er bijna niets voor zou betalen. Waarschijnlijk had ik een zonnesteek, want ik heb hem nog gekocht ook."

"Ik weet nog dat ik na een tijdje kwam aanrijden bij een zakelijke klant, die me aankeek met een blik van: stap jij nou echt uit die auto, wat is er misgegaan? Nog geen drie weken later heb ik hem weggedaan. Het paste echt niet."

Ben je goed voor je auto's?

"Nadat ik m'n allereerste nieuwe auto had gekocht, een Passat, dacht ik: deze ga ik elke week zelf wassen. Dat duurde enkele maanden, daarna had ik er geen zin meer in. Sindsdien haal ik mijn auto’s door de wasstraat. Het staat toch netter als je uit een schone auto stapt."

Zie je je auto als een statussymbool?

"Niet echt, maar ik zou niet graag een kleine auto rijden, een Micra of zo. Niet alleen vanwege mijn lengte, maar ook omdat het er niet echt lekker uitziet."

Is er in je autoleven iets wat je anders had willen doen?

"Ik had minder boetes willen pakken. Met het bespaarde geld zou ik nóg een huis kunnen kopen."