Rust in je bedrijf is net zo essentieel als rust in je hoofd. Het beste wat je op dat vlak kan doen is afstappen van rommelige processen en ouderwetse tools en ze vervangen door een overzichtelijk softwarepakket: Teamleader Focus.

De naam van het softwarepakket “Focus” is niet toevallig gekozen. De software zorgt ervoor dat jouw bedrijfsprocessen op rolletjes lopen. Van de verkoop tot de planning en je facturatie. Dit zorgt ervoor dat jij je kan focussen op jouw expertise. Bijvoorbeeld het binnenhalen van nieuwe business.

Sneller en beter verkopen

Teamleader Focus kan jouw verkoopproces van begin tot eind ondersteunen. De CRM-functionaliteit is daarbij van levensbelang. Hier worden alle klanten en contacten, inclusief alle nodige informatie (die je helpt tijdens en na de verkoop), bewaard. Tegelijk is die CRM dus ook de uitvalsbasis om perfecte opvolging te verzekeren.

Nieuwe contacten kunnen op verschillende eenvoudige manieren worden toegevoegd. Via LinkedIn, door het KvK-nummer in te voeren, handmatig, of zelfs met de visitekaartjesscanner in de mobiele app.

Met tags en custom fields voeg je bepaalde kenmerken toe aan contacten of bedrijven. Hiermee kun jij vervolgens je contactenbestand weer gaan onderverdelen. Je kan onderscheid maken tussen klanten, leads en leveranciers. Bijvoorbeeld door potentiële klanten te groeperen op basis van hun locatie, sector of bedrijfsgrootte.

Het is mogelijk om aan elke lead een deal vast te hangen. Op deze manier zie je in een overzicht je verkoopkansen, wanneer de eerste meeting is gepland, welke prospecten al een offerte hebben ontvangen en voor welk bedrag, enzovoort.

Als gebruiker van het software programma bepaal jij hoe iedere fase eruit ziet, rekening houdend met jouw verkoopproces. Notificaties en kleurcodes herinneren je er automatisch aan wanneer een bepaalde deal aandacht nodig heeft.

Overzichtelijk al je deals op een rijtje

Een andere functionaliteit is de Sales Pipeline View. Dit is een overzicht van alle actieve deals per fase, netjes gevisualiseerd in kolommen. Iedere kolom toont de potentiële omzet per fase. Zo helpt Teamleader Focus de aankomende verkoopresultaten te voorspellen.

Bovendien is de software makkelijk in gebruik. Je maakt en verstuurt snel offertes in je eigen huisstijl. Daarna kan je ze online laten inkijken en goedkeuren met Cloudsign. Deze functionaliteit is niet voor niets een van de favorieten van alle klanten. Offertes met Cloudsign worden twee keer zo snel getekend dan offertes via e-mail.

“Met Teamleader Focus factureer je snel, flexibel en word je altijd op tijd betaald. Je verliest geheid geen betaling meer uit het oog. Zelfs je boekhouder wordt er blij van.”

Werk slimmer organiseren

Teamleader Focus heeft nog meer handige features. De software helpt jou om projecten gesmeerd te laten verlopen en zorgt dat projectadministratie een eitje wordt. Je kan met het programma op verschillende manieren projecten aanmaken en dit indelen in taken en projectfasen. Wanneer er meerdere projecten tegelijk lopen geeft Tijdslijn voor Projecten op ieder moment een helikopterbeeld van alle lopende activiteiten.

Daarnaast zet je met Teamleader Focus snel en voordelig een offerte om naar een factuur. Het zorgt ervoor dat alle klanten makkelijk kunnen betalen. Teamleader werkt samen met de meest gebruikte betaaloplossingen. Ook word je dankzij een automatische betaalherinnering sneller betaald zonder dat je achter late betalers moet zitten.

Wil jij ook een bedrijf dat op rolletjes loopt? Teken voor 1 februari in voor een jaar en ontvang 3 maanden Teamleader Focus gratis. Zorg dat jij ook 2022 binnen rolt.