De een maakt de offertes waar zijn klant bij staat, de ander weet van alle uitzendkrachten precies wat ze willen. Wat deze bedrijven gemeen hebben? Ze gebruiken speciale workmanagementsoftware waardoor hun bedrijf op rolletjes loopt.

Heb je een eigen bedrijf en raak je soms het overzicht kwijt over je projecten? Of vergeet je wel eens een offerte te versturen of een potentiële klant terug te bellen? Dat is begrijpelijk en kan gebeuren, maar het is niet nodig. Tegenwoordig bestaat er namelijk software die jou helpt met het runnen van je hele bedrijf. Dit zijn geen excelbestanden of mailprogramma’s, maar workmanagementsoftware.

Alleen maar pluspunten

Workmanagementsoftware, een moeilijk woord maar makkelijk in gebruik. En lucratief, bovendien: Wist je dat bedrijven die workmanagementsoftware beginnen te gebruiken, na verloop van tijd gemiddeld 23% sneller verkopen? En dat ze gemiddeld zelfs 35% meer verkopen? Met bijvoorbeeld de software van Teamleader kun je dat voor elkaar krijgen, puur omdat je efficiënter werkt en je klantenrelaties sterker worden dankzij perfect bijgehouden communicatie.

Leidraad in communicatie

Ook voor minder rechtlijnige bedrijven kan workmanagementsoftware uitkomst bieden. Neem bijvoorbeeld Sven Isenbaert, directeur en mede-eigenaar van 24/7 ChauffeurDiensten. Hij geeft leiding aan acht vaste werknemers, maar minstens zo belangrijk zijn 1749 uitzendkrachten en alle klanten die hen willen boeken.

Teamleader is voor Isenbaert de leidraad in de communicatie van zijn bedrijf, vertelt hij. “Elk klantcontact leggen we erin vast. We willen precies weten wat de klant en kandidaat willen, maar dat kunnen we uiteraard niet allemaal onthouden. Daarom vinden we het heel belangrijk om in ons CRM-pakket te investeren.”

Inzicht in facturatie

Dat workmanagementsoftware ook voor werken met freelancers handig is, herkent Luk Thys van Foodphoto, een foto- en filmstudio gespecialiseerd in eten. “Voor ons is het belangrijk om op het einde van de dag te kunnen zien wat iedereen gepresteerd heeft, wat we wel en niet kunnen aanrekenen aan onze klanten. Daarom is het cruciaal dat al onze medewerkers hun uren goed bijhouden.”

In Teamleader gebeurt de time tracking in real time, vanaf minuut één, vertelt Thys. “Zo krijgen we veel meer inzicht in wat we kunnen factureren, waar we tijd verliezen, en waar eventueel bottlenecks zitten. Hoeveel kost een project echt? Teamleader maakt die evaluatie en die berekening perfect mogelijk.”

Ben jij enthousiast geworden? Vervang dan vandaag nog je papierwinkel of je losse tools en probeer de workmanagementsoftware van Teamleader zelf uit. Dat kan de eerste twee weken gratis.