De Studentenbrigade van vrijwilligersorganisatie Handjehelpen bestaat uit studenten, die een stadsgenoot met een beperking of kwetsbaarheid een steuntje in de rug bieden. Dat geeft niet alleen hun maatjes, maar ook de studenten zelf, een goed gevoel.

Zo ondersteunt Maartje (20), tweedejaars student Interdisciplinaire Sociale Wetenschappen, een gezin bestaande uit een vader met drie jonge kinderen, dat rouwt om hun moeder die vorig jaar overleed. Maartje: “Ik heb het enorm naar mijn zin bij dit gezin en ben blij dat ik de vader kan ontlasten. Ik vind het ook echt een aanrader om naast je studie iets te doen voor een ander. In eerste instantie leek vrijwilligerswerk me misschien belastend, maar in de praktijk valt dat reuze mee. Het is een aanvulling op mijn studie, maar ook op mijn leven in het algemeen. Ik heb nu een bredere kijk en weet dat ik ook echt mijn steentje bij kan dragen.”

Tover een lach

Richard, de vader van het gezin beaamt: “We zijn ontzettend blij met Maartje. Iedere dinsdag komt ze bij ons thuis en tovert ze een lach op het gezicht van mijn oudste dochter Lise, die een taalachterstand heeft. Maartje speelt met de kinderen; ze knutselen, kleuren of gaan naar de speeltuin en ‘s middags gaat ze met Lise naar logopedie. Doordat Maartje dit doet heb ik mijn handen vrij voor de jongsten. Daar ben ik echt mee geholpen.”

Leuk en leerzaam

Ook eerstejaars Susanne (19) is enthousiast over haar werk als vrijwilliger: “Ik help Said, een negenjarig jongetje uit een groot Marokkaans gezin, met zijn schoolwerk. Zijn moeder heeft borstkanker en zijn vader maakt lange dagen als schoonmaker. Ik help Said met rekenen, we doen spelletjes en gaan regelmatig een potje voetballen.” Hartstikke gezellig en leerzaam. “Als student verkeer je toch veel in een kringetje met gelijkgestemden. Door het contact met Said kom ik buiten mijn bubbel. Deze ervaring neem ik de rest van mijn leven mee.”

Handjehelpen Studentenbrigade

Als student-vrijwilliger voor Handjehelpen bied je een stadsgenoot met een beperking of kwetsbaarheid een steuntje in de rug. Je doet ervaring op die je niet uit boeken haalt en het levert je mooie contacten op. Wil jij ook meer uit je studentenleven halen? Sluit je dan aan bij de Studentenbrigade! Met je dispuut, commissie, studentenhuis of gewoon individueel. Kijk op onze website of mail naar dkroon@handjehelpen.nl. Volg Handjehelpen ook op LinkedIn, Instagram en Facebook.