Loop jij vaak rond met van die vragen waar je niet zomaar het antwoord op vindt? Of vragen die niet altijd even nuttig zijn, maar toch interessant om te weten? Met die vragen kun je terecht op GoeieVraag.nl.

Google of Wikipedia kunnen je namelijk veel antwoorden geven, maar niet alles. Bovendien moet je daar vaak lang zoeken, voordat je gevonden hebt wat je wilt weten. Bij GoeieVraag krijg je die antwoorden snel en duidelijk: omdat je vragen beantwoord worden door echte mensen, krijg je een veel uitgebreider en specifiek antwoord. Bovendien kun jij je kennis weer delen en vragen van anderen beantwoorden, als jij er toevallig iets over weet!

Hoe werkt het?

En hoe zit het dan met het risico op 'nepnieuws', als iedereen zomaar alle vragen kan beantwoorden? Nou, daar heeft GoeieVraag meerdere oplossingen voor. Ten eerste zijn er actieve moderatoren die alle ongepaste vragen en antwoorden verwijderen en deze gebruikers blokkeren. Daarnaast werkt het platform met een puntensysteem en medaillesysteem: deze worden verdiend door het stellen van goede vragen en het geven van juiste antwoorden. Door dit systeem zien gebruikers of een andere gebruiker betrouwbaar is.

Groot online succes

Het platform is op deze manier al jarenlang een succes. GoeieVraag bestaat al sinds 2009 en sindsdien zijn er ruim 3 miljoen vragen gesteld en beantwoord door ruim 19.000 actieve gebruikers. In het afgelopen jaar waren er gemiddeld 4,4 miljoen unieke bezoekers per maand. Ruim de helft (54 procent) van de bezoekers is ouder dan 45. En die bezoekers zijn ontzettend actief: meer dan de helft van de gestelde vragen worden al binnen 5 minuten beantwoord.

De top 10 populaire vragen op GoeieVraag.nl

Het leuke van dit platform is natuurlijk dat GoeieVraag een goed overzicht heeft van de dingen die Nederlanders zich regelmatig afvragen. Benieuwd welke vragen het meest populair zijn, en dus het meest bekeken worden? Deze zijn het meest gesteld afgelopen tijd.

Top 10 populaire GoeieVragen:

  1. Hoe plassen wielrensters tijdens een wedstrijd?
  2. Hoe kan een papegaai praten?
  3. Waarom mislukt de eerste pannenkoek altijd?
  4. Waarom slapen paarden staand en met ogen open?
  5. Hoeveel liter brandstof gaat er in een Boeing 747?
  6. Waarom zijn bitterballen altijd zo heet van binnen?
  7. Kunnen spinnen overleven in de stofzuiger?
  8. Hoe komt het dat Pringles chips allemaal een identieke vorm hebben?
  9. Stopt je uitkering als je de loterij wint?
  10. Kan een kat heimwee hebben?

Bekijk alle 10 antwoorden

Alles begint met een GoeieVraag

Wil je zelf een nieuwe vraag stellen, antwoord geven op gestelde vragen, de populaire of uitgelichte vragen bekijken? Bezoek dan de website van GoeieVraag.