Bestaat Startpagina.nl nog? Dat is de vraag die zij het meeste horen. Het antwoord is: jazeker, en hoe! Nog steeds is Startpagina.nl voor 45-plussers dé plek om het internet te ontdekken en gemakkelijk te kiezen uit relevante linkjes die de pagina biedt. Maar naast het handige overzicht met een betrouwbare selectie van links, gebeurt er inmiddels veel meer.

Aart Wallet, een van de eigenaren, vertelt veel plannen te hebben. “Startpagina gaat nog meer waardevolle informatie leveren zoals onze Tips & Weetjes, vergelijk-pagina's om bijvoorbeeld zorgverzekeringen en Sim Only te vergelijken. Daarnaast komen we ook met een eigen magazine. Het design passen we de komende periode aan naar de huidige tijd. Maar met behoud van de vertrouwde kleuren en elementen.”

Redder in nood op het internet

Startpagina.nl komt uit de tijd dat het internet nog een nieuwe uitvinding was. In 1998 was er geen Google en kon je online maar moeilijk je weg vinden. Dat vond ook de vader van Durk Jan de Bruijn. Daarom bedacht de Bruin een handige oplossing: een webpagina waarop alle links stonden die zijn vader nodig had.

Al snel wisten meer mensen – die zo’n overzicht wel handig vonden – de pagina te vinden. Zo is Startpagina.nl geboren. De redder in nood voor verdwaalde mensen op het internet.

Een betrouwbaar online overzicht

De jongere generatie die met het internet is opgegroeid weet feilloos hun weg te vinden online. Maar onder de 45+ doelgroep is Startpagina.nl, nu 23 jaar later, nog steeds onmisbaar. Niet zozeer omdat mensen niet weten hoe ze moeten Googelen, maar vooral omdat je bij Startpagina.nl zeker weet dat je betrouwbare informatie en websites krijgt.

Alle links worden handmatig gekozen en geplaatst door een team van enthousiaste redacteuren. Dit zorgt ervoor dat Startpagina.nl een fijn hulpmiddel is voor mensen die online bij willen blijven, maar daar wel wat ondersteuning bij kunnen gebruiken. Of omdat ze het gemak prettig vinden.

Nieuwe handvaten en vermaak

Startpagina.nl gaat zich specifiek richten op de 86 procent van hun bezoekers die boven de 45 jaar oud zijn. Het oude vertrouwde overzicht met links is er nog steeds. Tegenwoordig vind je er ook dagelijks artikelen vol met handige tips, weetjes en inspiratie. Voor al deze informatie wordt er samengewerkt met diverse partners, zoals Margriet, GrijsopReis, Biano.nl en Kieskeurig.

Ook is het mogelijk om producten, diensten en verzekeringen te vergelijken zodat je altijd het voordeligst uit bent. Naast de homepage zijn er nog tal van themapagina’s waar je specifieke informatie over een bepaald onderwerp kunt vinden. Voor antwoorden op alle vragen die je maar kunt bedenken kun je terecht bij GoeieVraag.

Een dagelijkse ondersteuning

Dat Startpagina.nl echt een dagelijkse ondersteuning is voor mensen, zie je aan de meest gebruikte zoekopdrachten op de site. Mensen zoeken naar het weerbericht, het laatste nieuws, de supermarktaanbiedingen of hun favoriete entertainmentwebsites. Opvallend daarbij is dat Startpagina.nl een van de grootste desktopwebsites van Nederland is. Maar liefst 90 procent van de bezoekers komt vanaf een desktop.

Wil jij ook op de hoogte gehouden worden? Maak van Startpagina.nl ook jouw opstartpagina. Lees hier hoe je dat doet. Of volg ze via Facebook of Pinterest.