Het is weer mogelijk om op vakantie te gaan. Het liefst niet al te ver, dus een autovakantie is deze zomer ideaal. Ter inspiratie zet Startpagina.nl bijzondere plekjes in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk voor je op een rij.

Voor wie geen zin heeft om urenlang in de auto te zitten, is er in Nederland natuurlijk ook een heleboel te doen. Of je nu voor Ameland, Zeeland of Drenthe kiest, er zijn geweldige campings, b&b’s en hotels te vinden. Op Startpagina.nl vind je een heleboel aanbieders van (auto)vakanties in eigen land.

Costa del Holland

Nederland staat er misschien niet wereldwijd om bekend, maar als je erbij stilstaat heeft Nederland een prachtige kustlijn. Vergeet de Costa del Sol, aan de Nederlandse stranden moet je zijn.

Gooi de tank vol en zet koers naar Zeeland, waar je de prachtige stranden van Cadzand, Domburg en Renesse ontdekt. Zoek je het misschien dichter bij huis? Kustplaats Bergen ligt middenin het groen en lekker centraal in Nederland.

Buurten bij de Zuiderburen in België

Ook bij de Zuiderburen is veel moois te ontdekken en dat slechts op een paar uur rijden. De meesten kennen de Ardennen wel, maar er zijn ook genoeg andere prachtige streken.

Ontdek bijvoorbeeld Wallonië, met haar historische steden, schitterende kastelen, bijzondere brouwerijen en unieke natuurgebieden. Hierbij mag een bezoekje aan de hoofdstad Namen natuurlijk niet ontbreken. Of rijd door naar het oude vestingstadje Dinant.

Van kasteel tot kazemat

Nog nooit in Luxemburg overnacht? Deze zomer kan de eerste keer zijn. Op autovakantie naar Luxemburg kom je als cultuur- en natuurliefhebber zeker aan je trekken. Een aanrader is bijvoorbeeld slapen in een echt kasteel, die je hier overal vindt.

Ook niet overslaan: natuurgebied Müllerthal, met als hoogtepunt de waterval Schiessentümpel. Rijd ook langs de hoofdstad voor het nodige vertier, de prachtige musea en een bezoekje aan de Kazematten, die boven de stad uitrijzen.

Een Frans feestje

In de piek van de coronatijd durfden we er niet aan te denken, maar het kan en mag toch weer: op vakantie naar Frankrijk. Ongekend genieten doe je in het Loiredal. Dit gebied in het noordwesten van Frankrijk is een tombola van cultuur, historie en natuur.

Of het nu gaat om een van de vele kastelen, het verhaal van Jeanne d’Arc of de rivier de Loire en zijn prachtige natuur: hier is het vakantiegevoel verzekerd.

Natuurlijk gaat het deze zomer bij alle bestemmingen en accommodaties ietsje anders, omdat je aan de regels van het RIVM moet houden. Maar genieten kan gelukkig nog wel.

Op zoek naar andere vakantieadresjes? Meer inspiratie, accommodaties en bestemmingen vind je op Startpagina.nl.