De afgelopen maanden stonden in het teken van thuisblijven. Maar nu de ergste piek geweest lijkt te zijn, kan er langzaamaan weer meer dingen buitenshuis gedaan worden. Uiteraard zolang we die veilige 1,5 meter in acht houden.

Om het openbaar vervoer en de wegen niet te belasten, wordt opgeroepen zo veel mogelijk wandelend of met de fiets te doen. En dat komt eigenlijk helemaal niet slecht uit.

Het is stralend weer en op de fiets vermijd je eenvoudig drukke gebieden en kom je niet te dichtbij anderen. Ook weer zin gekregen om te fietsen? Op Startpagina.nl vind je de leukste fietsroutes bij jou in de buurt. Hieronder alvast drie voor je uitgelicht.

De Kastelenfietsroute in Limburg (33,1 kilometer)

Limburg is een van de mooiste Nederlandse provincies voor een fietstocht. Maar let op, door het heuvelachtige landschap kan een tocht hier nog best uitdagend zijn.

Sta je daar wel voor open, dan is de Kastelenfietsroute langs het dorp Baarlo een echte aanrader. Deze route voert langs vier kastelen en twee nog actieve molens.

Dankzij vrijwilligers wordt hier nog altijd graan gemalen. Zeker een bezoekje waard, als je onderweg even wilt stoppen. De route begint en eindigt op het marktplein van Baarlo en biedt onderweg prachtige uitzichten over de Maas.

De Mastenbroekroute in Overijssel (42,7 kilometer)

Waar staan Nederlanders naast de liefde voor fietsen nou nog meer om bekend? Juist, polders. En laten die nou net geweldig zijn voor een mooie fietstocht.

De Mastenbroekpolder ten Oosten van Kampen is een van de oudste polders van Nederland. Een fietstocht door dit karakteristieke graslandschap is zeker de moeite waard.

Dit gebied wordt namelijk gekenmerkt door het strakke patroon van rechtlijnige sloten, wegen en weteringen. De polder ligt ingesloten tussen de IJssel, Zwolle, Kampen, Hasselt en Genemuiden. Mogelijkheden genoeg om even een tussenstop te maken dus.

Historische fietsroute Rotterdam-Den Haag (31 kilometer)

Zin in wat meer stedelijke gebieden, dan is de fietsroute tussen de Maasstad en de Hofstad echt iets voor jou. Vanaf de Erasmusbrug in Rotterdam fiets je zo de natuur in.

Dwars door groen Midden-Delfland fiets je uiteindelijk naar het Malieveld in Den Haag. Onderweg kom je allerlei historische bezienswaardigheden tegen, zoals eeuwenoude molens en traditionele lintdorpen.

Halverwege fiets je langs de Ackerdijkse Plassen (nu een natuurmonument), die in de achttiende eeuw zijn ontstaan door turfwinning. Het leuke aan deze route is dat het de perfecte combinatie is van geschiedenis, natuur en stadse omgeving.

Wist je dat je via Startpagina.nl ook digitale fietskaarten kunt downloaden, waarop je zelf de mooiste routes kan uitstippelen? Handig van tevoren, maar ook voor onderweg.