Valentijnsdag staat voor de deur. Een mooi moment om jouw geliefde eens extra in het zonnetje te zetten. Of iemand te laten weten dat je diegene leuk vindt. Maar hoe doe je dat op een originele manier?

Je kunt natuurlijk kiezen voor een standaard bos rozen of een zingende kaart, maar soms wil je toch net iets meer uitpakken voor degene van wie je houdt. Dat betekent dat je best mag uitpakken. Ter inspiratie heeft Startpagina.nl een aantal originele cadeaus voor je uitgezocht.

Indrukwekkend dineren

Neem je geliefde mee voor een romantisch diner. Uit eten gaan is natuurlijk altijd een goed idee, maar voor Valentijnsdag mag het nog net een tikje specialer. Wat dacht je bijvoorbeeld van eten op een onbewoond eiland (Vuurtoreneiland Amsterdam), genieten van het uitzicht in een oude watertoren (WT Urban Café & Kitchen Utrecht) of dineren in een oud treinstel (Gare du Nord Rotterdam). Overal in Nederland vind je bijzondere restaurants, die jouw romantische avond nog net iets onvergetelijker maken.

Op Startpagina.nl vind je een handig overzicht van alle restaurants bij jou in de buurt. Tip: heb je een restaurant gevonden waar je per se heen wilt, dan is tijdig reserveren wel handig. Op Valentijnsdag ben je vast niet de enige die een avondje romantisch uit eten wil.

Romantisch overnachten

Nog meer uitpakken op Valentijnsdag? Plak een hotelovernachting aan je romantisch diner vast. Lekker tot in de late uurtjes in de hotelbar hangen, uitgebreid in bad en de volgende ochtend wakker worden met een ontbijtje op bed. Het kan allemaal. Zijn jullie buitenmensen, zoek dan een luxe hotel aan het strand of op de Veluwe. Niks romantischer dan een frisse strandwandeling en daarna opwarmen met een warme chocolademelk in de strandtent.

Op zoek naar meer vertier, dan boek je een hotel in de stad. Overdag lekker flaneren, winkelen en koffiedrinken, en 's avonds naar de bioscoop of uit eten. Wat je voorkeur ook is, op Startpagina.nl vind je een overzicht van de leukste hotels van Nederland, en vergelijk je eenvoudig de prijzen van verschillende hotelkamers.

Persoonlijk cadeau

Het leukste cadeau is natuurlijk een persoonlijk cadeau. Denk hierbij aan tickets voor een concert van de lievelingsartiest van je geliefde of een workshop die aansluit bij zijn of haar hobby. Of wat dacht je van het luchtje dat hij/zij droeg toen jullie elkaar voor het eerst ontmoetten? Het belangrijkste is in ieder geval dat blijkt dat je erover hebt nagedacht en er aandacht aan hebt besteed.

Lief voor jezelf

Valentijnsdag is écht niet alleen bedoeld voor mensen met een relatie. Het is juist ook een goed moment om lief te zijn voor jezelf. Ben je happy single? Dan koop je lekker een cadeau voor jezelf! Heb je een geheime liefde? Laat diegene weten dat je aan hem/haar denkt! Wil je wel weer eens iemand ontmoeten? Bekijk eens het aanbod van datingsites en schrijf je in. Op de dag van de liefde mag het allemaal.