Wie een winterzonvakantie gaat boeken, kan kiezen uit talloze bestemmingen. De meeste mensen beginnen direct te zoeken naar waar ze heen willen. Maar welk soort vakantie past het best bij jou? Startpagina.nl helpt je op weg.

Voor de zekerheidszoekers

Als je niet graag voor verrassingen komt te staan en tijdens je vakantie volledig in de watten gelegd wilt worden, dan is een all-inclusive-resort perfect voor jou. Met een all-inclusive weet je van tevoren precies waar je aan toe bent.

Op excursies en andere extra activiteiten na (zoals een massagebehandeling) kun je de portemonnee op zak houden. Hoe meer sterren en hoe duurder de accommodatie, hoe meer er waarschijnlijk bij het pakket is inbegrepen. Via Startpagina.nl vind je de beste aanbieders van all-inclusive-vakanties. Houd je niet van massatoerisme en grote vakantieresorts, dan is een all-inclusive misschien niet echt iets voor jou.

Voor de vrijheidszoeker

Wie maximale vrijheid wil kiest voor een fly & drive vakantie. Je ontdekt nieuwe landen, maar hoeft geen dagen in de auto te zitten om op je bestemming te komen. En je huurauto ter plekke is afgestemd op het gebied. Handig als je bijvoorbeeld in een land bent waar men links rijdt of in streken met veel ongerepte natuur.

Een fly & drive biedt veel vrijheid maar ook zekerheid: na aankomst staat je auto voor je klaar. Je hoeft dus niet op zoek naar een betrouwbare en voordelige huurauto in een onbekend land. Plan de leukste routes weken van te voren, of ga er lekker impulsief op uit. Alles is mogelijk en daardoor kun je je vakantieland echt ontdekken.

Voor de comfort-zoekers

Een cruisevakantie biedt alle luxe en comfort, terwijl je ook nog eens op de mooiste plekken komt zonder in de file op de Route du Soleil of de wachtrij op het vliegveld te hoeven staan. Vaak vaar je ‘s nachts en kom je overdag op een andere bestemming. Zo geniet je elke dag weer van een ander uitzicht.

Aan boord baadt je op de meeste cruiseschepen in luxe: van wifi tot whirlpool, van restaurant tot yoga en wellness. Je hoeft maar één keer je koffer uit te pakken, want je hut is je thuis tijdens de hele cruise. De accommodatie, vervoer, alle maaltijden en soms zelfs dranken en fooien zijn inbegrepen. Cruises zijn er in allerlei soorten en maten: ver weg of dichtbij en voor ieder budget.

Voor de avonturiers

Bij een safari denken we nog vaak aan dagen in een Jeep door de Savanne rijden in de hoop de ‘Big Five’ te spotten. Maar er zijn allerlei soorten safari’s. De enige overeenkomst is dat het een onvergetelijke vakantie is waarop je herinneringen voor het leven maakt. Bij een klassieke safari (de game drive) reis je onder leiding van een gids, bij een self drive reis je in je eigen tempo en kun je stoppen waar en wanneer je wilt.

Maar denk ook aan een kano-, trein, fiets- of paardsafari. Je kunt tegenwoordig zelfs een safari per luchtballon boeken. Aan keuze dus geen gebrek. Naast de keuze voor het soort safari kies je ook zelf de duur en het luxeniveau van de safari. Van een dagdeel tot een tweeweekse safari: alles kan. De meeste reisaanbieders helpen je dan ook graag een safari op maat voor je samen te stellen.

Voor de gezelligheidsdieren

Nieuwe mensen leren kennen en vriendschappen sluiten, dat is waar je het eerste aan denkt bij een groepsreis. Maar er zijn meer voordelen. Je ziet ongelofelijk veel in een korte tijd en omdat je reisleider de beste plekken kent, hoef je daar zelf nooit naar te zoeken.

Je hoeft bij musea en bezienswaardigheden nooit lang in de rij te staan (want de kaarten zijn al van tevoren gekocht) en tot slot zijn groepsreizen doordat je met meerdere mensen gaat vaak voordeliger dan meer individuele manieren van vakantie vieren. Via Startpagina.nl vind je de beste aanbieders van verschillende groepsreizen.

Begin je vakantie eens met het bepalen van het soort vakantie en niet met de bestemming. Via Startpagina.nl ontdek je de beste aanbieders en verrassende manieren om te reizen.