In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is internetdaten een uitstekende manier om je nieuwe vlam te ontmoeten. Maar je moet wel goed beslagen ten ijs komen.

Veel mensen denken dat daten via internet makkelijker is dan in het ‘echte’ leven. Daarom vier vooroordelen over internetdaten ontkracht, inclusief tips voor succes.

Vooroordeel 1: Online daten is voor 'losers'

Dat online daten voor losers is, is echt een achterhaald idee. Toen de eerste datingsites zo’n 15 jaar geleden verschenen, rustte er nog wel een beetje een taboe op, maar inmiddels is het de gewoonste zaak van de wereld om de man of vrouw van je leven online te ontmoeten. Zie het zo: mensen die je vandaag de dag meewarig aankijken als je vertelt dat je online date, zijn zelf niet meer helemaal van deze tijd.

Vooroordeel 2: datingsites staan vol met nepprofielen

Je hoort steeds vaker horrorverhalen over mensen die opgelicht zijn via nepprofielen op datingsites. Daarom heeft de Consumentenbond het Keurmerk Veilig Daten in het leven geroepen. Als je het ziet, kun je ervan uitgaan dat je te maken hebt met een veilige datingsite waar men er alles aan doet om nepprofielen uit te bannen en jouw privacy te waarborgen.

Veilig daten is en blijft natuurlijk ook een kwestie van gezond verstand, of je het nu online doet of in een bar of restaurant. Een overzicht van de makkelijkste en veiligste datingsites vind je eenvoudig en snel op Startpagina.nl.

Vooroordeel 3: Online daten is makkelijk

Een van de meest hardnekkige vooroordelen, ook onder gebruikers zelf. Omdat je jezelf kunt ‘verstoppen’ achter een scherm denken veel mensen dat online daten makkelijk is en dat het de laatste strohalm is als het op andere manieren niet lukt. Maar als je het echt goed wilt doen, kost het toch wat meer tijd dan je denkt.

Net als op andere vlakken in het leven geldt: als je iets graag wilt, moet je bereid zijn om er moeite voor te doen. Hoe helderder, directer en overzichtelijker je profiel en foto, hoe meer je de juiste personen aantrekt. Zin om aan de slag te gaan? Ontdek op Startpagina.nl de datingsite die bij jou past.

Vooroordeel 4: Vrouwen daten liever in het echt

De verhouding man-vrouw op datingsites is bijna overal rond de fiftyfifty. Ook vrouwen zijn massaal online op zoek naar een relatie. Dat wil zeggen: naar het eerste contact dat misschien kan leiden tot meer. Daarom de laatste tip: als je online een klik hebt, een tijdje hebt gechat en het voelt nog steeds goed, blijf dan niet hangen in de online gesprekken maar waag de sprong en stel voor elkaar te ontmoeten.

Te lang doormailen of chatten kan leiden tot een onrealistisch beeld van de ander, dat nog maar moeilijk te veranderen is als je elkaar in het echt ontmoet. De meeste ervaren daters kennen dit probleem en zijn daarom terecht vaak wat doortastender en sneller. Het bespaart onnodige teleurstelling aan beide kanten en levert gewoon een veel leukere date op.

Inspiratie gekregen om het avontuur aan te gaan? De beste datingsites vind je natuurlijk via Startpagina.nl.