Vakantie in een camper is een totaal andere beleving dan met een tent, vouwwagen, boot of caravan. Woorden die steeds opkomen zijn ultieme vrijheid en flexibiliteit. Geen wonder dat campers steeds populairder worden. Vijf redenen om eens een campervakantie te proberen.

Het vertrek

Je draait de voordeur op slot, stapt in je camper en de vakantie is begonnen. Vertrekken is kwestie van het sleutel in het contact en rijden. Geen gedoe met het aanhaken van een caravan of het achter in de auto proppen van een tent, klaptafel en ligstoelen. In een camper heb je ruimte te over. Tip: neem een paar (vouw)fietsen mee voor leuke tochtjes door de omgeving of om even boodschappen te doen. Een camper huren kan in heel Nederland en hoeft helemaal niet duur te zijn. Op Startpagina.nl vind je een aantal betrouwbare partijen.

De reis

De maximaal toegestane snelheid van een camper is hoger dan die van een auto met caravan. Goed om te weten als je van plan bent ver weg te gaan. Omdat je hoger zit achter het stuur van een camper dan in een auto, heb je onderweg meer overzicht. Je ziet dus ook meer van het landschap dat je doorkruist. Pak je al die mooie vergezichten toch maar mooi mee van achter het stuur.

Bestemming bereikt

Vergeet het onhandige gedoe om de caravan op de juiste plek te krijgen. Met een camper rijd je veel makkelijker achteruit dan met een auto met caravan. Ook kun op meer plaatsen komen.

En blijkt de camping waar je wilde staan complet? Niets aan de hand: Je vindt tegenwoordig werkelijk overal speciale camperplaatsen. Hier ben je vaak niet gebonden aan aankomst- en/of vertrektijden. En het kost ook nog eens drie keer niks: veel camperplaatsen zijn gratis of kosten hooguit een paar euro per nacht. Vind hier een overzicht van leuke plekken.

De zon achterna

Misschien wel het grootste voordeel van een camper: Je bepaalt op elk moment zelf waar je naar toe gaat. Regent het? Op naar een zonnige bestemming. Je bent nergens aan gebonden. Of je er nou een paar dagen tussenuit knijpt of wekenlang rondzwerft door Europa. Er is gewoon geen enkele andere vakantie die zoveel vrijheid geeft.

Het beste van twee werelden

Met een camper geniet je van het authentieke kampeergevoel en de luxe van een echt bed, een eigen keuken, koelkast en meestal je eigen toilet en douche. Je bent niet uren bezig om je te installeren. En als je uitgekeken bent, ben je ook zo weer vertrokken. Op naar het volgende avontuur.

Heel veel moois

Heeft een camper dan helemaal geen nadelen? Nou, vooruit. Het brandstofverbruik is hoger dan gemiddeld. Door het grote formaat kun je in steden vaak iets minder gemakkelijk parkeren. Ook de hoogte kan problemen geven bij parkeergarages. Maar als je alles afweegt, heeft een campervakantie toch vooral heel veel moois te bieden.

Alles weten over campers? Startpagina helpt je verder.