Sinds Columbus in 1492 Amerika ontdekte, is het continent een magneet voor ontdekkers en avonturiers. Stap deze winter in hun voetsporen en ontdek zelf de onweerstaanbare aantrekkingskracht van Noord- en Zuid-Amerika.

Startpagina geeft je vast een paar tips.

Cuba: salsa en socialisme

Cuba was een van de eerste eilanden waar Christoffel Columbus in 1492 op stuitte. Hij moet zich in een paradijs gewaand hebben. Ruim 600 jaar later is Cuba nog altijd een hemelse bestemming, met een zacht klimaat, een roerige historie en een rijke cultuur. Welkom in het land van salsa en socialisme, schitterende stranden, authentieke dorpjes, het swingende Havana, rum en sigaren. Van november tot mei is het voornamelijk droog en zonnig weer en staat de natuur in bloei. Dit is dan ook de beste tijd voor een ontdekkingsreis naar dit bijzondere land. Via Startpagina.nl ontdek je de beste aanbieders van last-minutes naar Cuba.  

 
Florida: een explosie van kleur

Florida wordt niet voor niets de Sunshine State genoemd. Met de meeste zonuren van de Verenigde Staten is dit een perfecte plek om de Noord-Europese winterkou te ontvluchten. En Miami met haar zonovergoten stranden is de ideale uitvalsbasis. De stad is een explosie van kleur dus de fotografen onder ons kunnen hun hart ophalen. Maar ook buiten Miami valt genoeg te beleven. Op slechts een uur rijden van de stad vind je twee grote nationale parken waar je aan de drukte van de stad ontsnapt. In de natuurparken Everglades en Biscayne National Parks ontdek je de adembenemende wildernis van Florida. Spot jij hier je eerste alligator? Een betaalbare last-minute naar Florida is zo geboekt!

Mexico: land van contrasten

Mexico is ontdekt door de Spaanse veroveraar Hernán Cortés in 1519. Een land van scherpe contrasten: van authentieke dorpjes met traditionele indianen tot luxueuze toeristische badplaatsen en van tropische regenwouden tot droge woestijnen. Mexico-Stad is met ruim 20 miljoen inwoners overweldigend. Stap in een typische groene kever-taxi en laat je gewoon eens rondrijden. Op zich al een onvergetelijke ervaring. En zoek je natuur? Mexico telt 68 nationale parken, 34 biosfeerreservaten en 4 natuurlijke monumenten. En voor zonliefhebbers beschikt het land ook nog eens over een paar van de mooiste stranden ter wereld, zoals Acapulco. Via Startpagina ontdek je voordelige reizen naar Mexico en andere landen in Midden-Amerika. 

Brazilië

Brazilië, het grootste land van Zuid-Amerika, is vooral een perfecte mix tussen oogverblindend natuurschoon en de extraverte cultuur. Rio de Janeiro ligt schitterend aan zee, met legendarische stadsstranden als de Copacabana en Ipanema. Ook de natuur in Brazilië is adembenemend. Bezoek vooral de bekendste en grootste watervallen van de wereld: de Iguazu watervallen op de grens met Argentinië. Het oorverdovende geraas vergeet je nooit meer. Zoek reizen naar Brazilië via Startpagina.nl. 

Californië: De ‘final frontier’

Dit was de plek waar de Amerikaanse kolonisten en pioniers niet verder westwaarts konden zonder in zee te vallen. Hier stichtten ze wereldsteden als Los Angeles, San Francisco en San Diego. In Californië voel je overal nog steeds de pioniersmentaliteit van weleer. Denk aan Silicon Valley en de baanbrekende technologie die er ontwikkeld wordt. Californië is ook ideaal voor een roadtrip. Het is vrijwel altijd mooi weer, je vindt er een van de mooiste wegen ter wereld om te rijden (Highway 1), je ontdekt bruisende wereldsteden en de schitterende natuur laat je hart sneller kloppen. 

Zin om in het spoor van de Grote Ontdekkingsreizigers westwaarts te trekken deze winter? Via Startpagina vind je de beste aanbieders van rondreizen, zonvakanties en last-minutes.