De beste vakantiedeal scoor je zo

Kijken jullie ook al zo uit naar de zomervakantie? Let op voor je in actie komt: de dag waarop je boekt en het moment waarop je vertrekt kunnen je veel geld schelen. Flexibele prijzen zijn bij vliegtickets al heel normaal en ook bij hotelkamers en pakketreizen kunnen de kosten van dag tot dag verschillen. Volg deze tips en scoor op Startpagina.nl de beste vakantiedeal. 

Boek niet té vroeg

Vroeg boeken kan je behoorlijk wat geld schelen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het ideale moment om je vakantie te boeken ongeveer 140 dagen van tevoren is. Iets meer dan vier maanden dus. Als je nú gaat boeken op Startpagina.nl, zou een reis in mei het goedkoopst zijn. Dat heeft bovendien nog een voordeel: je reist buiten het hoogseizoen en dat scheelt al bijna de helft.

Boek op een dinsdag, vlieg op een woensdag

Als je weet waar je heen wilt en op het punt staat te boeken, wacht dan nog even tot dinsdag. Dan zijn de meeste reizen het goedkoopst. Boeken op zondagavond scheelt vaak al, maar volgens de consumentenbond is dinsdag de beste dag om reizen te boeken. Dat  scheelt al snel 15 procent vergeleken met andere dagen van de week. Voor de reis zelf geldt: vliegtuigstoelen zijn op woensdag het goedkoopst. Dat komt doordat zakelijke reizigers liever niet midden in de week vliegen. Op Startpagina.nl vind je een overzicht van luchtvaartmaatschappijen.

Gebruik verschillende browsers

Ook al denk je de perfecte aanbieding gevonden te hebben, soms kun je dezelfde deal nóg goedkoper ergens anders vinden. Bekijk daarom de websites van verschillende vakantie aanbieders en abonneer je op hun nieuwsbrieven. Gebruik tijdens je zoektocht ook eens een andere browsers. Je zoekgedrag wordt namelijk geregistreerd en dat kan ook invloed hebben op de aanbiedingen die je te zien krijgt. Dus: zoek je reis in de ene browser en boek in een andere.

Wees flexibel

Hoe flexibeler je bent, des te goedkoper je vakantie. Vermijd het hoogseizoen, maar denk ook eens aan het apart boeken van vlucht en hotel. Dat geeft je ineens veel meer keuzevrijheid. Kijk ook naar alternatieve luchthavens zoals Eindhoven of Charleroi (Brussel). Iets verder reizen, maar vaak vind je er goedkopere vluchten (en kun je er veel goedkoper parkeren!).


Reislustig geworden? Check Startpagina.nl voor de beste vroegboek aanbiedingen

Tip de redactie