Wanneer je eraan denkt om een waterontharder te kopen, is het slim om je eerst goed in te lezen over waterontharders. Wat zijn de voordelen en zijn deze voordelen ook handig voor jou? Een waterontharder is niet goedkoop en je wilt natuurlijk wel zeker weten dat dit product bij jou past.

Wat doet een waterontharder?

De waterontharder wordt steeds populairder, maar wat doet een waterontharder eigenlijk? Een waterontharder heeft maar één taak en dat is het filteren van kalk uit het water dat bij jou uit de kraan komt. Nederlands kraanwater bevat namelijk relatief veel kalk, dit wordt hard water genoemd. Water waar weinig tot geen kalk in zit, wordt zacht water genoemd.

Wanneer je een waterontharder laat installeren, wordt de kalk dus uit je leidingwater gefilterd. Dit gebeurd meestal op de plek waar het water je woning binnenkomt, zodat de kalk direct uit alle leidingen in je woning blijft. Het gevolg hiervan is dat er bijvoorbeeld geen kalkaanslag meer is in de douche, of dat bepaalde apparaten langer meegaan. Daarnaast is het ook nog eens goed voor je huid en haar!

Waarom is een waterontharder dan duurzaam?

Een waterontharder is een duurzame oplossing en verbruikt dan ook geen energie. Het water wordt door de ontharder gepompt als de kraan aan gaat, waardoor het gefilterd wordt.

Waarom een waterontharder een duurzame oplossing is? Hieronder sommen we alle punten even voor je op:

  • - Een waterontharder gebruikt dus geen energie
  • - Met een waterontharder heb je minder schoonmaakmiddelen, zeep en shampoo nodig
  • - Een waterontharder zorgt ervoor dat je apparaten langer meegaan, waardoor je deze minder snel hoeft te vervangen

Koop nu je waterontharder

Zoals je hebt kunnen lezen, heeft een waterontharder behoorlijk wat voordelen. Dit zijn niet zomaar voordelen, maar voordelen die ook echt meewegen en die je leven en woning weer een stukje comfortabeler maken. Dat een waterontharder ook nog eens een duurzame oplossing is, is daar dan mooi bij meegenomen. Zo draag je ook je steentje bij aan een betere toekomst en geniet je lekker van de voordelen.