Met de opening van de Olympische Zomerspelen in Rio heeft Samsung Electronics onlangs het hoogtepunt van zijn wereldwijde Olympische campagne gelanceerd: ‘The Anthem’. 

De film van Samsung, wereldwijd Olympisch partner op het gebied van draadloze communicatie, toont hoe uit delen van nationale volksliederen één gezamenlijk Olympisch volkslied ontstaat. Een lied dat landsgrenzen doet vervagen en mensen van over de hele wereld verbindt. 

Samsung - The Anthem
Samsung - The Anthem

Anthem

‘The Anthem’ begint met een beeld van een Australisch meisje dat met haar Samsung Galaxy S7 Edge een zin uit het volkslied van Botswana opneemt. Vervolgens zie je hoe de Samsung smartphone in alle uithoeken van de wereld zinnen uit nationale volksliederen van fans opneemt en deelt. Elke zin sluit naadloos aan op de voorgaande, wat resulteert in een volledig nieuw lied.

De innovatieve, draadloze technologie van Samsung reikt zo over landsgrenzen heen en verenigt de wereld met iets wat raakt aan de ziel van de naties: de volksliederen.

Zes atleten

In de film komen zes Olympische atleten voor die allen hun eigen verhaal hebben over hoe zij tegenslag overwonnen en tegenwerking te lijf gingen om vooruitgang te boeken en uiteindelijk hun doelen te bereiken. De verhalen van deze Olympische atleten sluiten aan bij het centrale thema van Samsungs Olympische campagne deze zomer: ‘Do What You Can’t’.

Zowel in de aanloop naar, als tijdens de Spelen in Rio, wordt op verschillende manieren en via verschillende digitale kanalen verteld hoe zij ondanks obstakels en teleurstellingen bleven vechten voor succes.

Dorian van Rijsselberghe

Ook de Nederlandse windsurfer is prominent in de film te zien. De geboren Texelaar gaat naar Rio om zijn Olympische titel van vier jaar geleden te prolongeren. Samsung ondersteunt hem daarbij. 

Trots en eenheid

‘‘The Anthem’ vertegenwoordigt het merk Samsung, dat er voortdurend naar streeft om geografische grenzen te slechten met technologie en onbegrensde communicatie”, zegt Younghee Lee, Executive Vice President Global Marketing, Mobile Communications Business bij Samsung.

“Door één volkslied te zingen, delen fans en sporters een gevoel van trots en eenheid en vieren ze gezamenlijke vooruitgang, wat inherent is aan de Olympische gedachte.”

Bekijk hier de volledige video.