Model Danielle doorbreekt schoonheidsideaal

Vernieuwend en succesvol word je niet door je aan te passen. Daarvoor moet je een 'Rulebreaker' zijn. Eigenwijs, eigenzinnig en doortastend. Net als supermodel Danielle die ondanks een maatje meer, alsnog de internationale catwalks rockt.

Toen Danielle van Grondelle 14 jaar was, werd ze gescout als regulier model. Maar de opdrachten stroomden nog niet echt binnen. De reden: niet slank genoeg. Haar heupen waren te breed en bleven dat, hoe gezond ze ook at.

Jezelf blijven

Even dacht ze aan opgeven. Tot ze, op aanraden van haar vader, besloot gewoon zichzelf te blijven. Ongeacht de norm. "Hij zei me dat je nooit je droom moet opgeven en voorspelde dat er een dag zou komen dat de mode-industrie zich aan mij zou gaan aanpassen."

Vader van Grondelle heeft gelijk gekregen. Want met haar maat 42 is Danielle nu één van de meest succesvolle 'vollere' modellen, die schittert op de cover van magazines als Avantgarde, Vogue en Cosmopolitan.

Curves op de catwalk, dat durfde niemand. Maar dankzij haar positiviteit, uitstraling, zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen schopte Danielle, omschreven als het plus-size zusje van Doutzen Kroes, het alsnog tot de internationale top. Daarmee is zij een inspiratie en voorbeeld voor velen.

Zo heeft speelgoedfabrikant Mattel onlangs besloten een Barbie met 'curves' op de markt te brengen.

Ook Samsung ziet Rulebreakers zoals Danielle als een enorme inspiratiebron. Net als zij streeft ook het elektronicaconcern ernaar om voortdurend barrières te doorbreken. Maar dan op het gebied van technologie en design.

Breaking out of the box

Zo spreidt Samsung met de nieuwste Galaxy S8|S8+ een sterk staaltje 'breaking out of the box'-denken tentoon. Want wie had ooit gedacht dat je met je smartphone, zelfs bij weinig licht, de meest perfecte foto’s kunt maken? Of dat je je persoonlijke gegevens, mailtjes en telefoonnummers van je vrienden kan beveiligen met een irisscanner. 

Wat voor de ene generatie onmogelijk leek, is voor de huidige generatie normaal. Supersnelle computers in de palm van je hand bijvoorbeeld. Of plus-size modellen op de catwalk.

Bekijk hier de inspirerende video over Danielle: 

Tip de redactie